Het blog vol groene verhalen!

Categorie: Klussen

Zo verbouw je jouw tuin in vier makkelijke stappen!

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben twee linkerhanden, anderen hebben weer geen geduld – wat erg belangrijk is bij klussen. Wat jouw reden ook is waardoor je jezelf niet eerder aan een grote klus hebt durven wagen: het is nu verleden tijd.

In dit blog wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je op een toegankelijke manier een grote klus kunt voltooien. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeld: het aanleggen van een nieuwe loungehoek in de tuin. Benieuwd waar jij op moet letten bij het maken van zo’n stappenplan? Lees dan snel verder!

Stap 1: wat wil je hebben als eindresultaat?

Het is fijn om ergens naartoe te kunnen werken. Met een duidelijk doel voor ogen, weet jij welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Wil je bijvoorbeeld een gezellige zithoek maken met een houtkachel? Dan moet je er een uitzoeken en uiteindelijk ook de houtkachel kopen.

Een goed begin is het maken van twee ontwerptekeningen: één die laat zien hoe de tuin er nu bij staat en één die weergeeft wat het eindresultaat moet worden. Hierdoor krijg je duidelijk in beeld hoe jouw tuin er nu voor staat, wat je moet verwijderen of veranderen voordat je kunt beginnen met het indelen van de tuin.

Stap 2: de tuin prepareren voor inrichting

En hoe doe je dat? Juist, door de tuin leeg te halen! Misschien moet je deze nog afgraven op bepaalde plekken, of juist extra fundering in de grond plaatsen. Onderzoek goed op welke plekken er meer versteviging nodig is om onverwachte problemen in te perken. Werk de tuin af tot in de puntjes en je bent klaar voor de volgende stap!

Stap 3: materialen inkopen

Nadat je de tuin hebt leeggehaald en klaargemaakt hebt voor de inrichting, is het moment aangebroken om te gaan kijken naar de items die je erin wil plaatsen. Je hebt al een ruwe schets gemaakt, nu is het nog zaak dat je deze stukken ook daadwerkelijk vindt. Neem die houtkachel bijvoorbeeld. Misschien kom je tijdens het zoeken wel geweldige elektrische haarden tegen die je veel liever wil installeren in de loungehoek.

Hetzelfde geldt voor de meubels die je wil neerzetten. Misschien denk je wel na over een parasol of overkapping? Niks is te gek, het is namelijk jouw feestje.

Stap 4: genieten maar!

Wanneer je al de bovenstaande stappen hebt doorlopen zal je merken dat jou niet veel meer rest dan het genieten van jouw eigen creatie. Wat voelt er nu beter dan zitten in een zelfgemaakte zithoek? Veel succes met het maken van jouw eigen stappenplan!

Een steiger voor klussen in en om het huis

Wanneer gebruik je nu precies een steiger, en wanneer gebruik je welk type? Veel mensen binnen klussend Nederland hebben zo nu en dan moeite met het kiezen van de juiste steiger. Daarom is dit blog geschreven om jou zo goed als mogelijk te informeren over de verschillende soorten werksteigers. Ben jij benieuwd welk type jij nodig hebt voor je volgende klus? Lees dan snel verder!

Wanneer gebruik je een rolsteiger

Allereerst is het goed om te weten welke verschillende typen steigers er zijn om op te werken. Om te beginnen is er een rolsteiger. Het fijne van een rolsteiger is dat ze geschikt zijn voor zowel binnen als buitengebruik. Je kunt ze uitstekend inzetten wanneer je een gevel moet schilderen of verlichting moet aanbrengen.

Je kunt een rolsteiger goed voor buiten gebruiken omdat er aan de onderkant nog extra verstevigende elementen worden gemonteerd. Daarnaast heeft een rolsteiger ook nog speciale wielen. De wielen van dit type steigers worden namelijk gemaakt met een spindel. Deze spindel voorkomt dat de wielen zomaar gaan bewegen, zelfs wanneer je op een hoogte van 14 meter aan het werk bent. Een rolsteiger vervoer je gemakkelijk met een steigeraanhanger.

Een kamersteiger gebruik je met deze klussen

Vervolgens heb je een kamersteiger. Kamersteigers zijn geschikt voor binnenruimtes. Als je toch een klus voor buiten moet oplossen en je wil dit doen met een kamersteiger is het belangrijk dat je een goede, stevige en rechte ondergrond hebt waar je de steiger op kunt neerzetten. Dit komt doordat een kamersteiger geen wielen met spindel heeft en hierdoor een stuk minder stevig staat dan een kamersteiger.

Ook een verschil met de rolsteiger is dat een kamersteiger tot een hoogte van 6 meter kan worden opgebouwd. Dit kan jou belemmeren in het uitvoeren van jouw werkzaamheden wanneer je toch hoger dan 6 meter moet werken. Nu is dit voor binnen vaak niet het geval en daarom is het handig om voor binnen klussen zoals schilderen, rozetten bijwerken of verlichting ophangen een kamersteiger aan te schaffen.

Je kunt allebei deze typen steigers overigens kopen bij Steigerverkoop.nl

Zelf gaan klussen met de geschikte steiger

En ben jij er al uit welke steiger jij nodig hebt voor jouw volgende klus? Let er op dat je goed kijkt naar hoe hoog jij jouw project moet gaan voltooien en of de klus binnen of buiten gaat doen. Anders kom je straks voor een onaangename verassing te staan en dat wil je ten allen tijden voorkomen!

Het beste tuingereedschap voor de zomer

Komende zomer kunnen we helaas de vakanties wel vergeten! Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat de corona maatregelen worden van de zomer, een ding is wel duidelijk: we kunnen voorlopig niet vliegen. Dit is natuurlijk heel jammer. Gelukkig kunnen we in de toekomst vast weer met het vliegtuig op vakantie naar zonnige oorden. Het is helemaal niet vervelend dat voor deze zomer veel mooi weer in Nederland wordt verwacht. Zo hoeven we helemaal niet te verlangen naar lange zomeravonden in het buitenland, want we kunnen daarvan gewoon in onze achtertuin genieten. Om van je tuin de ultieme zomerbestemming te maken, moet er bij veel mensen waarschijnlijk nog wel wat gebeuren. Zoals bij mij, er moet een waar oerwoud getemd worden. Daarom schrijf ik vandaag een blog speciaal over tuingereedschap en hoe je het gebruikt. Wat zijn de beste stukken om in de zomer je tuin op orde te brengen? En waar koop je tuingereedschap online? Deze en andere vragen zullen beantwoord worden in deze blog, veel leesplezier!

 

Wat zijn de beste stukken tuingereedschap voor de zomer?

Er zijn een paar ultieme stukken tuingereedschap die je absoluut moet hebben als je je tuin op orde maakt voor de zomer. Als eerste is er de hand snoeier. Deze komt in een snoeischaar vorm, of in een grotere variant bedoeld voor bosjes. Je kunt ook een elektrische snoeier kopen. Deze is vooral handig als je veel bosjes moet snoeien! De snoeischaar gebruik je voor van alles. Je kunt de moeilijke randjes waar de grasmaaier niet bijkomt snoeien, maar je kunt ook planten en bloemen bijknippen! Een snoeischaar is zeker weten een onmisbaar stuk tuingereedschap! Het belangrijkste gereedschap wat je tuin er een stuk netter uit laat zien is een grasmaaier. Een handmatige werkt goed, maar slaat niet het gras op in een opvangbak. Een elektrische grasmaaier doet dit wel! Daarmee ziet je tuin er in een handomdraai presentabel uit! Tot slot zijn een hark en bezem ook items die je moet hebben. En bescherm jezelf met een goed paar handschoenen!

Waar koop je een grasmaaier online?

Om in deze corona crisis naar de bouwwinkel te gaan om tuingereedschap te scoren is niet erg aantrekkelijk. Daarom is een grasmaaier online kopen een heel goed alternatief! Een grasmaaier online kopen doe je bijvoorbeeld bij tuinland.nl. Ze hebben een heel assortiment aan grasmaaiers. Naast grasmaaiers hebben ze ook al het andere essentiële tuingereedschap, en nog veel meer! Als je je tuin wil opknappen, kun je dus alle benodigdheden gemakkelijk bestellen bij tuinland.nl. Een hele fijne thuis zomer gewenst!

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén