Home Blog

Activiteiten om deze zomer te gaan doen

0

Ook al gedraagt het weer zich er de afgelopen dagen nog niet naar, de zomermaanden zitten er toch echt weer aan te komen. En we hopen natuurlijk met z’n allen dat dit een heerlijk, warme zomer zal worden waarin we veel leuke dingen kunnen doen. Het zal dit jaar niet alleen afhangen van het weer maar ook van de maatregelen. Vorige zomer hadden we heel wat versoepelingen omdat de besmettingscijfers dit ook toe lieten. Hopelijk gaan we weer steeds meer de goede kant op qua besmettingen en kunnen we genieten van de heerlijke zomerdagen. Maar wat kan je nu nou eigenlijk al allemaal doen tijdens een mooie lente dag? Hier wat leuke ideetjes op een rijtje.

De natuur in

Natuurlijk is het voor iedereen goed om af en toe even een lekker zonnestraaltje mee te pakken. En als deze er is zal ik er zeker gebruik van maken als ik jou was! En in de buitenlucht zijn natuurlijk oneindig veel leuke dingen te doen. Als eerst kan je heerlijk gaan fietsen, wandelen of mountainbiken in de natuur. Je bent én nog is lekker in beweging en je krijgt ook nog wat frisse lucht binnen. Zeker in de tijd van al het thuis werken is dit belangrijk! Wat ook steeds meer mensen zijn gaan doen sinds de huidige corona crisis is vissen. Vissen kan natuurlijk altijd maar is extra lekker met mooi weer. Zet een lekker stoeltje erbij en geniet van het weer tussen het vissen door. Voor de echte professionele visser is karper vissen een goede weekendbesteding.

Picknicken  

Als de temperaturen nog wat stijgen en het zonnetje tevoorschijn komt is het ook een heerlijk idee om naar een terras te gaan. Sinds de versoepelingen van 28 april is het gelukkig weer mogelijk om een heerlijk wijntje met bitterballen op een terras te nuttigen. Als je dit nog te riskant vindt of niet zo van het terrassen bent kan je natuurlijk ook je eigen picknick organiseren. Regel wat lekkere hapjes, drankjes en een leuk kleedje en jouw picknick kan niet meer stuk. boerenkaas kopen in de kaas webshop is ook een leuk idee voor een picknick. Zorg ook voor een koelbox of koeltas. Zo zorg je ervoor dat je drankjes en e.v.t. koude hapjes ook echt koud blijven. Naast heerlijke blokjes kaas zijn er natuurlijk nog meer lekkere hapjes die je kan regelen. Denk bijvoorbeeld aan aardbeien gedipt in chocolade. Of een heerlijke club sandwich met kipfilet en bijvoorbeeld bacon. Al deze hapjes kan je van te voren al voorbereiden zodat je op de dag van de picknick alleen nog maar lekker hoeft te genieten.

Wespen bestrijden doe je zo!

0

Wil jij graag meer weten over wespen bestrijden? Lees dan zeker even verder. Het is in de zomer natuurlijk heel erg gebruikelijk dat er af en toe een keer een wesp door je tuin heen vliegt. Het wordt alleen wel heel erg vervelend als dit heel erg veel wespen worden. Wanneer je merk dat er meer wespen dan gebruikelijk door je tuin vliegen moet je je misschien wel even gaan afvragen of hier niks misgaat. De kans is dan namelijk best wel groot dat je een nest in je tuin hebt zitten. het is natuurlijk helemaal niet prettig om een nest vol met wespen in de tuin te hebben. Dit kan het bijvoorbeeld lastig maken om op een lekker zomeravond buiten te eten of gezellig een drankje te doen. Om ervoor te zorgen dat je dit soort dingen nog wel gewoon kunt doen in de zomer zul je de wespen moeten bestrijden. Wespen bestrijden kun je natuurlijk zelf doen. Je kunt in de bouwmarkten en tuincentra vaak genoeg producten vinden waarmee je de wespen kunt bestrijden. Echter is het wel slimmer om een professioneel bedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in wespen bestrijden. 

Waarom een professioneel bedrijf inschakelen?

Maar waarom nou een professioneel bedrijf inschakelen als je het ook gewoon zelf kunt doen? Wanneer je zelf de wespen gaat bestrijden zul je vaak goedkopere bestrijdingsmiddelen gebruiken dan de gespecialiseerde bedrijven. Waar bedrijven die gespecialiseerd zijn op het gebied van wespennest verwijderen Utrecht vaak maar één keer de behandeling uit hoeven te voeren zul jij met de goedkopere middelen de behandeling een aantal keer moeten herhalen. Dit kost je dus meer tijd en omdat je de middelen vaker aan moet schaffen ben je ook meer geld kwijt. Daarom kun je het beste kiezen voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in wespennest verwijderen Utrecht. Naast het feit dat zo'n bedrijf een stuk sneller werkt werken ze ook met veilige middelen. Deze middelen zullen dus alleen schadelijk zijn voor de wespen en verder voor niks anders. Wanneer je een professioneel bedrijf inschakelt is het dus ook een stuk veiliger voor iedereen eromheen. 

Waar kun je een wespennest vinden?

Wespennesten zijn vaak te vinden op locaties waar weinig wind komt en waar de wespen beschermd zijn tegen de regen. Wespennesten zijn dan ook vaak te vinden onder bijvoorbeeld dakpannen. Ook zitten wespennesten vaak in de buurt van hout. Dit heeft te maken met het feit dat wespen hun nesten maken van houtvezels. Je kunt wespennesten dan ook vaak herkennen aan de kartonachtige kleur. Heb jij nou een wespennest gevonden in de omgeving Utrecht? Dan zijn er voor wespennest verwijderen Utrecht erg veel bedrijven te vinden die hier gespecialiseerd in zijn. 

Maak er een natuurvakantie van!

0

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te boeken? Dan raden wij je zeker aan om een vakantie te boeken waarin je vooral de natuur ingaat. Even weg van de drukte, en lekker genieten van de prachtige natuur die onze planeet je te bieden heeft. Wij hebben hieronder een aantal plekken op een rijtje gezet die je zeker in leven is gezien moet hebben. Allemaal binnen Europa, waardoor je niet ver hoeft te reizen maar wel optimaal kan genieten.

Ontdek de natuur in Turkije

Boek een reis naar het prachtige Turkijke. Vliegen naar Turkije kan al erg voordelig, hierdoor ben je niet veel geld kwijt aan je reis en kan je binnen enkele uren heerlijk genieten van de prachtige natuur. Istanbul biedt je direct de mogelijkheid om de typische Turkse cultuur te proeven. Bezoek in ieder geval de grootste overdekte bazaar ter wereld, de Hagia Sophia en de Blauwe Moskee. Mis het legendarische Troje en de archeologische Assos en Pergamon niet. Of de prachtige Selcuk, een van de zeven wereldwonderen, het unieke Pamukkale en Efeze. De universiteitsstad Konya en het charmante Cappadocië, en Ankara bezocht. Een reis naar Turkije zorgt voor een goede overgang tussen moderne steden, prachtige natuur en fascinerende opgravingen.

Ontdek de dolomieten

Ben je een bergliefhebber? Kies dan voor een bestemming dichtbij, de Dolomieten. De Dolomieten is een prachtig gebergte in Italië en is voor elke bergliefhebber geschikt om een aantal weken door te brengen. Het weer is er niet te voorspellen maar de natuur in de Dolomieten zal je niet snel vergeten. Prachtige bergtoppen en rotsen zijn overal te zien. In de winter wordt hier ook veel geskied, dus echte wintersport dorpjes zal je hier ook zeker tegenkomen. Sinds 2009 staan ​​de Dolomieten ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om op de lijst van natuurlijk erfgoed te worden geplaatst, moeten natuurreservaten een "buitengewone natuurlijke schoonheid" hebben.

Maak een kustreis in Kroatië

Wil je met de auto weg? Rij dan naar Kroatië (of huur een auto in Kroatië) en ga op stap langs de kust. Kroatië is een prachtig land om meerdere steden/plaatsen te bezoeken. Grotendeels zal je lang de kustlijn trekken. Begin bijvoorbeeld in Split en ga naar het Nationaal Park Krka, de stad Sibenik in Zadar en zijn zeedieren, en het Nationaal Park Plitvice (Plitvice National Park), dan naar Dubrovnik (Dubrovnik), en dan langs de kust terug naar Split (Split). De natuur is er prachtige, van bergtoppen tot prachtige stranden, je vind het allemaal in Kroatië.

Zo verbouw je jouw tuin in vier makkelijke stappen!

0

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben twee linkerhanden, anderen hebben weer geen geduld – wat erg belangrijk is bij klussen. Wat jouw reden ook is waardoor je jezelf niet eerder aan een grote klus hebt durven wagen: het is nu verleden tijd.

In dit blog wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je op een toegankelijke manier een grote klus kunt voltooien. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeld: het aanleggen van een nieuwe loungehoek in de tuin. Benieuwd waar jij op moet letten bij het maken van zo’n stappenplan? Lees dan snel verder!

Stap 1: wat wil je hebben als eindresultaat?

Het is fijn om ergens naartoe te kunnen werken. Met een duidelijk doel voor ogen, weet jij welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Wil je bijvoorbeeld een gezellige zithoek maken met een houtkachel? Dan moet je er een uitzoeken en uiteindelijk ook de houtkachel kopen.

Een goed begin is het maken van twee ontwerptekeningen: één die laat zien hoe de tuin er nu bij staat en één die weergeeft wat het eindresultaat moet worden. Hierdoor krijg je duidelijk in beeld hoe jouw tuin er nu voor staat, wat je moet verwijderen of veranderen voordat je kunt beginnen met het indelen van de tuin.

Stap 2: de tuin prepareren voor inrichting

En hoe doe je dat? Juist, door de tuin leeg te halen! Misschien moet je deze nog afgraven op bepaalde plekken, of juist extra fundering in de grond plaatsen. Onderzoek goed op welke plekken er meer versteviging nodig is om onverwachte problemen in te perken. Werk de tuin af tot in de puntjes en je bent klaar voor de volgende stap!

Stap 3: materialen inkopen

Nadat je de tuin hebt leeggehaald en klaargemaakt hebt voor de inrichting, is het moment aangebroken om te gaan kijken naar de items die je erin wil plaatsen. Je hebt al een ruwe schets gemaakt, nu is het nog zaak dat je deze stukken ook daadwerkelijk vindt. Neem die houtkachel bijvoorbeeld. Misschien kom je tijdens het zoeken wel geweldige elektrische haarden tegen die je veel liever wil installeren in de loungehoek.

Hetzelfde geldt voor de meubels die je wil neerzetten. Misschien denk je wel na over een parasol of overkapping? Niks is te gek, het is namelijk jouw feestje.

Stap 4: genieten maar!

Wanneer je al de bovenstaande stappen hebt doorlopen zal je merken dat jou niet veel meer rest dan het genieten van jouw eigen creatie. Wat voelt er nu beter dan zitten in een zelfgemaakte zithoek? Veel succes met het maken van jouw eigen stappenplan!

Tips voor de beginnend tuinier

0

Door de corona-crisis wordt er nu meer tijd thuis besteed, zodoende gaan veel mensen in huis klussen. Maar ook wordt er meer tijd besteed in de tuin. Dit was te zien door de toename van aankopen bij tuincentra. In deze blog worden tips gegeven voor de beginnend tuinier.

De juiste periode

Allereerst is het belangrijk om te realiseren dat niet alle planten in elke periode geplant kunnen worden. Zodoende moet je uitzoeken wat de beste tijd is om jouw plant te planten of je zaadjes te zaaien. Voor de meeste planten geldt dat het najaar het beste is, maar er zijn een aantal planten die beter in het voorjaar geplant moeten worden. Dit zijn meestal de iets meer kwetsbare planten.

De juiste grond

Daarnaast hebben verschillende planten verschillende behoeften. Deze behoeften moeten ze uit de grond en water om zich heen kunnen halen. Het kan dus dat jouw planten in jouw tuin niet goed groeien doordat de pH van de grond te hoog is voor die plant. Zodoende is het belangrijk om te zoeken watvoor eigenschappen van grond belangrijk is voor jouw gekozen plant. Ook kan je natuurlijk tegenovergesteld redeneren. Wat voor grond heb jij en welke planten passen hierbij. Een makkelijke manier is om bij de buren of mensen in de omgeving te kijken welke planten zij hebben en deze zelfde planten te gaan kopen.

De pot

Als je ervoor kiest om een plant eerst in een pot te zetten voordat je deze in de tuin plant, is het daarnaast belangrijk om rekening te houden met de soort pot die je gebruikt. Een nadeel van plastic potten bijvoorbeeld is dat ze niet poreus zijn en dus niet ademen. Stenen potten zijn daarentegen wel poreus. Plastic zorgt er daarentegen weer voor dat het water langer wordt vastgehouden en je dus minder vaak je plant water hoeft te geven. Ook moet je met de grootte van de wortels van de plant rekening houden bij het kopen van een pot. De plant moet namelijk wel de ruimte hebben om te groeien.

Bestrijdingsmiddelen

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om jouw plantjes te beschermen. Er worden diverse bestrijdingsmiddelen aangeboden die proberen te voorkomen dat jouw planten door bepaalde dieren zoals rupsen of bladluizen worden aangetast. Veel van deze bestrijdingsmiddelen bevatten echter veel chemicaliën en die komen in de grond terecht. Probeer zodoende een biologisch vriendelijker alternatief te vinden. Zo zijn lieveheersbeestjes goed tegen het bestrijden van bladluizen. Lieveheersbeestjes kopen is dus een biologische manier op jouw planten te beschermen.

3 tips bij het inrichten van de tuin

0

Je wilt je tuin graag aanpassen, maar weet nog niet met welk materiaal of welke kleuren je gaat werken. Je wilt graag zelf de vormgeving bepalen in diverse vormen. Dit is allemaal mogelijk. In deze blog lees je meer over hoe je je tuin kan opknappen met verschillende accessoires en materialen.

Tip 1: Kantopsluiting

Je kan veel kanten op met kantopsluitingen, zo kan je zelf bepalen wat de vormgeving wordt, de kantopsluiting is zelfs te gebruiken langs bijvoorbeeld borders, paden of langs het gras. Wat voor uitstraling wil jij creëren in je tuin? Je kan het zo gek niet maken, je kan namelijk zelfs creatief aan de slag gaan met verdiepingen en hoogteverschillen. Leuk voor het plaatje of omdat je gewoon meer planten kwijt wil. Je kan er alle kanten mee op. Niet getreurd voor de mensen met een grindpad. Ook dan is een strakke afscheiding en kantopsluiting ideaal. Het grind blijft hierdoor erg netjes en komen er geen losse kiezelstenen op plekken waar zij niet horen.

Het ziet er strak en verzorgd uit. Sterker nog, het zorgt er juist voor dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhouden van je tuin. Hierdoor heb jij langer de tijd om heerlijk van je eigen tuin te genieten, met eventueel een hapje en een drankje en wat vrienden.

Tip 2: Een waterschaal van Adezz

Je bent eigenlijk al tevreden met je tuin, maar je vindt dat hij nog mooier kan. Met de waterschaal Adezz creëer je een chique maar stoere look in je tuin. Wat is een waterschaal precies? Met een waterschaal creëer je als het ware een minivijver in je tuin. Je hoeft hiervoor weinig te veranderen om deze schaal neer te kunnen zetten. Een minivijver straalt luxe uit en is prachtig om te zien hoe er visjes in zwemmen uiteindelijk. Het brengt leven in de tuin zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. Het kan ook dienen voor een rustgevende plek in je tuin. Even weg van de drukte en de kans krijgen om even helemaal zen te worden. Ook hier heb je verschillende materialen die zowel tegen droog, als nat weer kunnen of zelfs hevige stormen, zonder dat ze beschadigen.

De materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en je hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Let er wel op dat je de schaal niet met een agressieve schuurspons schoonmaakt, hiermee zou je de coating kunnen beschadigen.

Tip 3: Maak van jouw idee de werkelijkheid

Creëer nu jouw tuin tot een mooier plaatje door middel van kleine aanpassingen in je tuin. Het idee wat je hebt is waarschijnlijk gewoon een heel goed idee. Veel mensen twijfelen altijd over de uitwerking van wat ze daadwerkelijk in hun hoofd hebben. Ik denk dan altijd, ons creatieve brein is hier voor gemaakt. Wat jij in je hoofd heb zitten is vast en zeker perfect voor in je tuin. 

Hippe planten om je kamer op te vrolijken

0

Wanneer iemand zijn huis of kamer leuk wil aankleden is vaak de eerste tip meubels. Dit is zeker ook van groot belang, want men moet ergens op zitten of liggen. Nadat er stoelen, tafels en bedden zijn aangeschaft oogt de kamer toch vaak een beetje leeg en kaal. Dit komt omdat er nog een van de meest belangrijke onderdelen mist. Dat zijn natuurlijk hippe kamerplanten. Doormiddel van hippe kamerplanten kan een kamer vaak heel leuk opgemaakt worden. Er zijn veel soorten verschillende hippe planten, voor ieder wat naar zijn of haar smaak. Veel van deze hippe planten kunnen zelfs de saaiste kamer van het huis of in het kantoor omtoveren tot een gezellige en fijne ruimte om tijd door te brengen.  

De plant die ik iedereen kan aanraden

Een kamerplant die ik iedereen kan aanraden is de Monstera Deliciosa Tauerii. Dat klinkt nu als een mond vol, maar wanneer je de plant ziet weet je direct waarom ik deze plant zo leuk vind. De plant heeft leuke bladeren die in mijn optiek een beetje op een hartje lijken. Dit is natuurlijk niet zo, maar met fantasie maak je heel wat dingen in het leven een stuk leuker. Deze plant heb ik ook van mijn ouders gekregen toen ik jaren geleden uit huis ging. Het was tijd om op mijzelf te gaan wonen. Ik ging studeren en het was tijd om mijn vleugels uit te slaan. Om te laten zien hoe zelfstandig ik wel niet was kreeg ik voor de grap een hippe kamerplant om te verzorgen. Dit ging veel beter dan ik van tevoren had gedacht. Het is nu ook niet voor niks mijn lievelingsplant. Veel mensen die op bezoek komen willen graag weten hoe deze plant heet. Soms sta ik natuurlijk een beetje voor gek als ik deze naam weer eens met moeite uitspreek. 

Planten in de slaapkamer

Maar het kan ook niet anders dan dat een mooie plant ook een mooie naam heeft. Het voordeel van deze Monstera plant is dat hij niet zo dorstig is en je daardoor ook niet zo vaak water hoeft te geven. Dit is misschien ook wel de rede waarom veel van mijn vrienden dit een ideale slaapkamer plant vinden. Buiten een plant een slaapkamer minder saai maakt, zijn ze ook nog eens functioneel. Wanneer je slaapt zorgen de planten in de slaapkamer goed voor je wanneer jij lekker ligt te snurken. Ze zetten namelijk slechte stoffen in de lucht om in gezonde verse zuurstof. Als deze twee redenen niet al genoeg zijn om direct een leuke plant aan te gaan schaffen dan weet ik het ook niet meer. 

Een steiger voor klussen in en om het huis

0

Wanneer gebruik je nu precies een steiger, en wanneer gebruik je welk type? Veel mensen binnen klussend Nederland hebben zo nu en dan moeite met het kiezen van de juiste steiger. Daarom is dit blog geschreven om jou zo goed als mogelijk te informeren over de verschillende soorten werksteigers. Ben jij benieuwd welk type jij nodig hebt voor je volgende klus? Lees dan snel verder!

Wanneer gebruik je een rolsteiger

Allereerst is het goed om te weten welke verschillende typen steigers er zijn om op te werken. Om te beginnen is er een rolsteiger. Het fijne van een rolsteiger is dat ze geschikt zijn voor zowel binnen als buitengebruik. Je kunt ze uitstekend inzetten wanneer je een gevel moet schilderen of verlichting moet aanbrengen.

Je kunt een rolsteiger goed voor buiten gebruiken omdat er aan de onderkant nog extra verstevigende elementen worden gemonteerd. Daarnaast heeft een rolsteiger ook nog speciale wielen. De wielen van dit type steigers worden namelijk gemaakt met een spindel. Deze spindel voorkomt dat de wielen zomaar gaan bewegen, zelfs wanneer je op een hoogte van 14 meter aan het werk bent. Een rolsteiger vervoer je gemakkelijk met een steigeraanhanger.

Een kamersteiger gebruik je met deze klussen

Vervolgens heb je een kamersteiger. Kamersteigers zijn geschikt voor binnenruimtes. Als je toch een klus voor buiten moet oplossen en je wil dit doen met een kamersteiger is het belangrijk dat je een goede, stevige en rechte ondergrond hebt waar je de steiger op kunt neerzetten. Dit komt doordat een kamersteiger geen wielen met spindel heeft en hierdoor een stuk minder stevig staat dan een kamersteiger.

Ook een verschil met de rolsteiger is dat een kamersteiger tot een hoogte van 6 meter kan worden opgebouwd. Dit kan jou belemmeren in het uitvoeren van jouw werkzaamheden wanneer je toch hoger dan 6 meter moet werken. Nu is dit voor binnen vaak niet het geval en daarom is het handig om voor binnen klussen zoals schilderen, rozetten bijwerken of verlichting ophangen een kamersteiger aan te schaffen.

Je kunt allebei deze typen steigers overigens kopen bij Steigerverkoop.nl

Zelf gaan klussen met de geschikte steiger

En ben jij er al uit welke steiger jij nodig hebt voor jouw volgende klus? Let er op dat je goed kijkt naar hoe hoog jij jouw project moet gaan voltooien en of de klus binnen of buiten gaat doen. Anders kom je straks voor een onaangename verassing te staan en dat wil je ten allen tijden voorkomen!

Wat is biologische bestrijding en hoe kan het je helpen?

0

Wanneer je weleens van biologische bestrijding hebt gehoord zal je er misschien niet al te positieve associaties mee hebben. Als mensen verwoesten we natuurlijk al een vrij groot gedeelte van de natuur, waarom zouden we dus nog meer opzettelijk verwoesten? De reden waarom je toch in sommige gevallen moet kiezen voor biologische bestrijding heeft te maken met het feit dat in bepaalde situaties het ecosysteem faalt. Dit heeft te maken met het feit dat wij in de natuur allemaal onnatuurlijke verschijnselen hebben geplaatst. In onze onwetendheid hebben door onze manier van leven bijvoorbeeld ratten en kakkerlakken een ongekend groot speelveld gegreken. Hiertegenover heeft het grote wild een steeds kleiner territorium waar ze het mee moeten doen. Hoe biologische bestrijding hiermee kan helpen lees je dus in dit artikel. Lees dus lekker verder en ontdek handige weetjes. 

Met biologische bestrijding meer biodiversiteit

Als je biologische bestrijding inzet tegen een diersoort dat het al moeilijk heeft om te overleven dan zorg je ervoor dat deze nog dichter tegen uitsterving aanzit. Echter, als je biologische bestrijding inzet tegen overtollige soorten kun je de biodiversiteit juist redden. Het zit namelijk als volgt. Wanneer er bijvoorbeeld een rattenplaag is in jouw buurt en er niets aan gedaan zal worden dan zullen op termijn de ratten meer en meer van het biologische speelveld naar zich toetrekken. De biodiversiteit zal in dit geval dus steeds meer afnemen totdat er misschien nog maar een paar soorten over zijn. Dit is natuurlijk voor niemand goed, behalve voor de ratten dan. Om deze reden kan het heel belangrijk zij om op het juiste moment in te grijpen en de populaties op deze manier te handhaven.

Een goede timing is het halve werk

Zoals je in het vorige stukje ook al een klein beetje hebt kunnen lezen is een goede timing van de interventie dus belangrijk. Als je te laat bent zijn er misschien al andere soorten verdwenen die makkelijk gered hadden kunnen worden. In mijn voorbeeld gebruikte ik verder ratten maar dit kunnen net zo goed engerlingen of de taxuskever zijn. Ik noem maar een voorbeeld dus. Met dit artikel is mijn doel geweest om de lezer te wijzen op de goede kanten van het bestrijden van ongedierte. Wanneer er in de natuur bepaalde aantallen verminderen geeft dit ruimte voor nieuwe soorten om bovenaan de voedselketen te staan. Zo is het ooit met de menselijke geschiedenis gegaan en dus is er niets onnatuurlijks aan biologische bestrijding.

Tips voor het scoren van de beste groene grootzakelijke energie

0

In Nederland stappen steeds meer ondernemers over op groene stroom. Een groot deel kiest hierbij voor groene energie grootzakelijk van een energiebedrijf, terwijl een ander deel gaat voor het zelf opwekken van verantwoorde energie. Waar je ook voor gaat: feit is dat ondernemers in Nederland gestimuleerd worden om iets te doen aan duurzaamheid. Verbruik je met je bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas dan ben je volgens de Wet Milieubeheer zelfs verplicht om energiebesparende stappen te nemen. Deze wet bestaat al langer, maar wordt sinds dit jaar daadwerkelijk gehandhaafd. Hoe scoor je de beste groene grootzakelijke energie? Je leest het in dit artikel.

Blijf zakelijke energie vergelijken voor beste deal

Een van de meest gemakkelijke stappen die je kunt ondernemen, is het vergelijken van zakelijke energie. Veel ondernemers weten niet dat ze hiermee altijd de beste aanbieding scoren op het gebied van groene grootzakelijke energie. Dat betekent dat je aan het eind van ieder energiecontract weer op zoek moet gaan naar een betere aanbieding. Blijven hangen bij een energieleverancier is misschien aantrekkelijk, maar kan je uiteindelijk ook best wat geld ‘kosten’. Energiebedrijven willen namelijk altijd nieuwe klanten trekken en blijven daarom met aantrekkelijke deals komen voor nieuwe contracten. Kies daarom altijd voor een zakelijke energievergelijker waarmee je ieder jaar (of in ieder geval na ieder contract) een nieuw en passend grootzakelijk energiecontract scoort. Op Energie-Zakelijk.nl kun je direct aan de slag met zo’n vergelijker.

Let op bepaalde contractvoorwaarden

Tijdens je zoektocht naar een nieuw groen energiecontract voor grootzakelijke energie moet je op een aantal zaken letten. Natuurlijk kun je alleen je jaarlijkse energieverbruik invullen en zien wat voor een aanbiedingen je daarvoor krijgt, maar met iets meer kennis kun je nog meer besparen. Er is namelijk een aantal voorwaarden waar je specifiek op kunt zoeken om een contract nog voordeliger te maken. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een flexibel of vast energietarief. De meeste ondernemers kiezen voor een vast tarief, omdat je daarbij zekerheid hebt over de energieprijs. Met een flexibel energietarief kun je echter geld besparen wanneer de energieprijzen omlaag gaan. Maar: dan moet dat natuurlijk wel gebeuren. Verder kun je nog kijken naar de duur van je contract. Vaak zijn langere contracten (meer dan één jaar) goedkoper. Houd hierbij wel in je achterhoofd dat je in zo’n geval geen gebruik kan maken van een interessante korting of aanbieding van een nieuw contract na één jaar.

Bespaar geld met zelf opwekken van energie

Tot slot kun je nog flink wat geld besparen met het zelf opwekken van energie. Dat klinkt moeilijker dan het daadwerkelijk is. Wel moet je kunnen investeren: zelf aan de slag gaan met energieproductie kost in eerste instantie geld – iets wat je er uiteindelijk absoluut uithaalt. De meeste ondernemers (en consumenten) wekken hun eigen stroom op met behulp van zonnepanelen. Zakelijke zonnepanelen zijn de laatste jaren goedkoper en zo toegankelijker geworden. Er moet echter nog steeds een aardig bedrag voor worden weggelegd. Na enkele jaren gratis stroom dat opgewekt is uit zonnestralen heb je de aankoopprijs van de zonnepanelen eruit. Vervolgens profiteer je alleen nog maar van gratis energie op een groene manier! Wat extra mooi meegenomen is, is dat er voor ondernemers diverse subsidies en vergoedingen aan te vragen zijn voor het aanschaffen van zakelijke zonnepanelen. Op die manier wil de Nederlandse overheid bedrijven in ons land stimuleren om groener te gaan werken.

Amerika: het land van aanklagen

0

In Amerika gaan dingen er heel anders aan toe dan hier. Het is het land van groter, groter, grootst en het land van vrijheid. Althans, dat beweren ze zelf. Alles mag en alles kan, en daardoor gebeuren er helaas ook veel kleinere of grotere ongelukken. Het is het land waar je elkaar aan kan klagen om een verkeerd hoestje, een oogopslag, of een uithangbord. Zo heb je mensen die er een slaatje uit slaan om zichzelf te bezeren in een winkel of aan een product van een bedrijf, om ze vervolgens aan te klagen voor miljoenen. Zo zijn er de bekende gevallen van uitglijden waar net gedweild is, of onder een uitgangbord gaan staan die op het punt staat in te storten, in de hoop dat je geraakt wordt. In Nederland lopen we dan met een boog om het uithangbord heen, maar dat is een gevalletje van gezond verstand. Jezelf bezeren doet pijn, en daarbij loop je zelf het risico op volgens de rechtbank. Kijk, als je in Den Haag in een auto ongeluk of kettingbotsing terecht komt waar je niks aan kunt doen, moet je natuurlijk een letselschade advocaat Den Haag inchakelen. Deze helpt je dan met het verhalen van de financiële lasten die je dankzij dat ongeluk (dat door iemand anders zijn schuld heeft plaatsgevonden) hebt opgelopen.

De gezond-verstand clausule.

Maar in Amerika heb je de 'gezond verstand' clausule niet in de wet staan. Daarom moeten heel veel bedrijven ontzettend lange disclaimers laten opstellen voor producten. Denk aan een verkleedpak in de vorm van een hamburger. Daar moet dan een disclaimer bij met o.a de tekst: "Niet opeten dit is geen echte hamburger"  bij, voor het geval dat mensen denken dat ze een eetbaar pak kopen. Ze moeten zich indekken tegen alles en iedereen, anders kan iedereen hen aanklagen en zijn ze binnen de kortste keren failliet. Zo moet een strijkijzer een disclaimer met bijvoorbeeld "Pas op, wordt heet!' erop hebben, omdat wellicht niet iedereen weet dat een strijkijzer gloeiend heet wordt. Ze hoeven dat ook niet te weten. Het is tenslotte het land van de vrijheid.

Letselschade.

Van letselschade spreek je als je dankzij een ongeluk letsel hebt opgelopen aan je lichaam of mentaal. Denk aan het vallen in een put waar geen deksel op is gelegd, een auto die op je botst of een onbedoeld kapot product waardoor je jezelf bezeerd. Als je hierdoor bijvoorbeeld niet meer kunt werken, loop je veel geld mis. Daarnaast moet je ook nog eens naar de dokter of het ziekenhuis. Wie betaalt al die kosten dan? Schakel hiervoor een letselschade advocaat uit Den Haag in die je verder kan helpen zodat jij je kan richten op herstel.

Een eigen creatieve ruimte

0

Je kunt veel verschillende dingen doen met een lege kamer. Als je een lege kamer creatief wilt inrichten, kun je er bijvoorbeeld ook een kunst studio van maken. Je kunt er allerlei verschillende dingen in doen. Van schilderen tot aan fotograferen en van kleding maken tot aan schetsen van portretten. Leren schilderen is een fantastische hobby waar je ook in de toekomst zelfs geld mee kunt verdienen door het verkopen van schilderijen. Tegenwoordig ontstaan er ontzettend veel kleine designstudio’s waarbij men zelfstandig gaat werken aan verschillende projecten. Deze projecten kunnen ze vervolgens eenvoudig promoten via hun eigen social media kanalen. Het is ontzettend laagdrempelig, maar ook ontzettend gaaf om te doen. Toch zal je met veel dingen rekening moeten houden. In dit blog zal ik het over een aantal dingen hebben en een aantal tips geven, zodat je een duidelijker beeld hebt waar je rekening mee zal moeten gaan houden.

Veel mogelijkheden

Er zijn veel dingen die je kunt doen als je veel centen hebt verdiend. Veel mensen kiezen ervoor om een eigen huis of een eigen appartement te kopen. Deze ruimte kunnen ze eventueel opknappen en vervolgens weer voor extra geld doorverkopen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om de ruimte te verhuren aan anderen en op die manier extra geld te verdienen. In het geval dat je een eigen huis koopt, kun je veel kanten op wat betreft de inrichting van je nieuwe plek. Veel mannen kiezen ervoor om een ruimte voor zichzelf te creëren. Het wordt ook wel een man cave genoemd. Dat is een plek waar mannen hun mannendingen kunnen doen. Gezellig met vrienden bier drinken, sport wedstrijden bekijken en een avondje gamen op een spelcomputer. Anderen kiezen ervoor om er een werkplek van te maken, zodat ze kunnen sleutelen aan auto’s en motoren.

Creatief bezig zijn

Je zult een goede plek moeten uitzoeken waar je vervolgens creatief aan het werk kunt gaan met je verschillende projecten. Je moet je op die plek goed kunnen concentreren en minder snel afgeleid kunnen raken dan op andere plekken. Licht is daarbij ontzettend belangrijk en wordt vaak nog onderschat. Door goed licht te gebruiken op je werkplek, wordt je productiviteit gestimuleerd. Het is verstandig om gebruik te maken van LED downlight inbouw en opbouw, zodat je mooi helder licht hebt in je werkruimte. Ook raad ik je aan om veel kleuren te gebruiken, zodat ook je creatieve geest wordt gestimuleerd.