Waarom het gebruik van rolluiken een goed idee is

Author:

Category:

Heb je al tijden een bepaald droominterieur in je hoofd? Tijd om actie te ondernemen en van je droom de realiteit te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie rolluiken? Gelukkig zijn ze vrij eenvoudig te installeren en te gebruiken. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je dat doet.

Waar kun je rolluiken gebruiken in huis?

Rolluiken zijn werkelijk overal in huis te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de keuken, slaapkamer of het kantoor. Of wees creatief en installeer ze op andere plaatsen, zoals bij de ingang van je huis of bij een veranda of patio. Of gebruik het als deur bij je garage of als afdekking voor een zwembad. Wedden dat het er goed uit zal zien?

Wat is het verschil met gordijnen?

Rolluiken zijn anders dan gordijnen. Deze laatste variant gebruik je om licht te blokkeren in een kamer. Ook creëer je met gordijnen privacy, bijvoorbeeld in de avonduren. Een rolluik heeft een andere functie. Zo wordt het onder andere gebruikt om een deel van het raam van de ingang te blokkeren. Deze soorten rolluiken waren vroeger erg populair in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Wel worden ze steeds zeldzamer. In Amerika zie je rolluiken vaak bij patio's en eetkamers omdat de ramen in deze woningen vaak wat smaller is. Maar ook in Nederland kom je rolluiken steeds vaker tegen, omdat ze goede isolatie en privacy bieden.

Welke voordelen bieden rolluiken?

Zowel gordijnen als rolluiken laten een bepaalde hoeveelheid daglicht door. Het verschil is dat je bij gordijnen op basis van de stof zelf kunt bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Bij een rolluik is dat niet zo. Aan de andere biedt dit materiaal wel de volgende voordelen:

  • Het is zeer veilig: Rolluiken kunnen worden dichtgedaan en beschermen je woning tegen inbrekers. Er is bijvoorbeeld minder kans dat er stenen door je ruit worden gegooid.

  • Het zorgt voor goede isolatie: Rolluiken zijn vaak gemaakt van aluminium of kunststof en hebben daardoor een goede isolatiewaarde.

  • Het houdt geluiden van buitenaf tegen: Ideaal wanneer je bijvoorbeeld bij een drukke weg of school woont.

  • Het geeft veel privacy: Door de rolluiken dicht te doen scherm je jezelf af van de buitenwereld. Soms heeft fijn!

  • Het is veelzijdig: Tegenwoordig heb je de keuze uit allerlei soorten rolluiken. Er is werkelijk voor elk wat wils. Naast handmatige exemplaren heb je bijvoorbeeld ook elektrische varianten. Sommige rolluiken kunnen zelfs als garagedeur worden gebruikt. Heel veelzijdig dus!

Read More

Related Articles

Verzeker jouw bezittingen tegen schade en ongelukken

Het is goed om waardevolle spullen te verzekeren. Daarom is het handig om te kiezen voor bepaalde verzekering die voor de nodige bescherming zullen...

Van MTO naar klanttevredenheidsonderzoek

Wat is mto? MTO is het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit jaarlijkse mto lijkt erg belangrijk. Immers, omdat de tijd waarin werknemers veertig jaar bij hetzelfde bedrijf...

Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal tevreden bent over je auto?

Het is voor een groot deel van de Nederlanders noodzakelijk om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je in Nederland veel...

Eenvoudig je sloopauto verkopen doe je via OSW.nl

Komt je auto niet meer door de keuring of heb je er een aanrijding mee gehad waardoor de auto total loss is? Dan heb...