Van krot tot paleis

Author:

Category:

De woningmarkt is moeilijk. Dat klinkt misschien een beetje als een gekke zin maar ook dat klinkt als iets wat past bij ‘de woningmarkt’. Huizen worden opgekocht, de huur gaat omhoog en er lijkt zelf met die achterlijke prijzen niets meer fatsoenlijk onderhouden te worden. Dan is het misschien niet zo’n gek idee om het helemaal over een andere boeg te gooien, een krot kopen! Zei ik dat nou echt? Jazeker, in deze blog leg ik je uit waarom dit misschien wel de perfecte oplossing is voor jouw woningzoektocht. Lees je mee?

Plekkie voor een prikkie

Soms worden huizen die aan een flinke, flinke, flinke opknapbeurt nodig zijn voor heel weinig geld te koop gezet. Dit zijn dan vaak gebouwen die in het verleden een andere functie hadden dan woonhuis zijn en nu geen bestemming meer hebben. Soms gaan deze huizen er wel voor een paar honderd euro uit! Dan kan je het overige geld in de verbouwing steken, want geloof me dat ga je nodig hebben.

Het begint bij visie

Voordat je aan zo’n ambitieus en tijdrovend project begint is het wel handig om te bedenken waar je je precies in stort en hoe je wilt dat het er uiteindelijk uitziet. Een visie is dus belangrijk. En met alleen een visie ben je er nog niet want het is praktisch makkelijk om dit ook op papier te zetten. Een concreet plan eigenlijk, dan weten de verbouwers ook meteen wat ze moeten doen en dat is wel zo handig.

De beuk d’r in!

En wanneer je dan eindelijk weet wat er moet gebeuren en je een duidelijk stappenplan voor je hebt, kan het feest beginnen. Dat beetje gebouw wat er stond wordt nu nog verder afgebroken zodat er heringericht kan worden. Je kan een container huren zodat al het afval van jullie tijdens het verbouwen zo snel mogelijk weg kan, lijkt het toch nog een beetje opgeruimd. Houd wel jullie eigen afval en dat van de verbouwing, zoals puin, gescheiden.

Tijd voor een feestje

En dan na lang dromen en hard werken, is jullie huisje klaar om in te wonen. Helemaal zoals jullie dat willen. Keuken, badkamer, de hele indeling is naar jullie wens gemaakt. En al dat bloed, zweet en tranen die maken de voldoening om uiteindelijk samen op de bank te ploffen nog bijzonderder.

Een eigen huis kan heus met deze markt en dit is een creatieve manier van dat bereiken.

 

Read More

Related Articles