Schapenvacht kopen voor in huis? Ga voor een echte Texelse!

Author:

Category:

Op het Waddeneiland Texel lopen schapen en lammetjes vrij door weer en wind buiten. Ze hebben door de vele weilanden op het eiland de ruimte om rond te rennen en te grazen. Niet voor niets staat Texel dan ook bekend om haar schapenvachten. De zeelucht, wind en zon op Texel geven de vacht van deze schapen namelijk unieke kwaliteiten. Een Texels schapenvacht is vol, zacht en stevig en werkt bovendien isolerend. Een schapenvacht kopen voor in huis is daarom zeker geen slecht idee.

Welke kleur schapenvacht kopen

Bij een schapenvacht denk je waarschijnlijk aan mooi wit, maar ook kan een schapenvacht grijs of donkerbruin zijn. Deze rustige, natuurlijke kleuren zijn een toevoeging aan elk interieur. Maar niet alleen hoeft een schapenvacht grijs, wit of bruin te zijn. Als je van fellere kleuren houdt, kun je bijvoorbeeld ook een schapenvacht kopen in het blauw, donkergroen of in het roze. Of je nou je schapenvacht grijs en rustgevend of juist roze en in het oog springend wil; voor elke smaak is er wel wat wils.

Waarom je voor een Texels schapenvacht moet gaan

Echte Texelse producten kun je herkennen aan hun keurmerk. Dit is belangrijk, want Texelse schapenvachten zijn echt anders dan andere. Het specifieke klimaat op het Waddeneiland zorgt ervoor dat de schapenvachten van extra goede kwaliteit zijn. Bovendien ben je er met een echt Texels product van verzekerd dat de schapen die de wol hebben gegeven een goed leven hebben in de Texelse natuur.

Waarvoor gebruik je een schapenvacht?

Schapenvachten passen zich aan je lichaamstemperatuur aan. Dat betekent dat ze in de winter dus lekker warm zullen zijn, maar in de zomer juist verfrissend koel. Een ideale plek om een schapenvacht neer te leggen is dus een plek waar je veel zit. Een kleine schapenvacht kun je mooi over een stoel draperen. Als je voor een groter exemplaar gaat, kun je deze op de bank neerleggen als kleed. Zo kun je heerlijk zacht plaatsnemen in je woonkamer. Of wat dacht je van een schapenvacht als vloerkleed? Je kunt bovendien zelfs een schapenvacht kopen met medicinale eigenschappen. Dit soort vachten kunnen bijvoorbeeld doorligplekken voorkomen.

Een schapenvacht onderhouden

Als je lang plezier wilt houden van je nieuwe schapenvacht, dien je deze wel goed te verzorgen. Het is daarom aan te raden een schapenvacht zo nu en dan met een wolkam door te kammen. Ook kan je de vacht stofzuigen om groter vuil te verwijderen. Het is vooral belangrijk om de vacht niet neer te leggen op plekken waar veel zonlicht komt, zoals direct naast het raam. Uv-straling kan er namelijk voor zorgen dat de vacht verkleurd.

Read More

Related Articles

Verzeker jouw bezittingen tegen schade en ongelukken

Het is goed om waardevolle spullen te verzekeren. Daarom is het handig om te kiezen voor bepaalde verzekering die voor de nodige bescherming zullen...

Van MTO naar klanttevredenheidsonderzoek

Wat is mto? MTO is het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit jaarlijkse mto lijkt erg belangrijk. Immers, omdat de tijd waarin werknemers veertig jaar bij hetzelfde bedrijf...

Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal tevreden bent over je auto?

Het is voor een groot deel van de Nederlanders noodzakelijk om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je in Nederland veel...

Eenvoudig je sloopauto verkopen doe je via OSW.nl

Komt je auto niet meer door de keuring of heb je er een aanrijding mee gehad waardoor de auto total loss is? Dan heb...