Op reis naar Indonesië

Author:

Category:

Vandaag ga ik een onvergetelijke reis maken met mijn backpack partner. Wij gaan door de jungle van Lombok met als eindbestemming Bali.
Er zijn een aantal voorbereidingen aan vooraf gegaan en ik wil jullie graag meenemen op avontuur.

Waar het allemaal begon

Mijn droom is altijd geweest om de wereld rond te reizen. Ver weg van het koude kikkerland. Ik wilde op avontuur, maar niet alleen. Op een zonnige middag belde ik mijn beste vriendin Lisa op. Zij houdt ook erg van reizen. Ik ging haar vragen of zij zes weken lang met mij op avontuur wilde gaan. Ik had geen idee wat zij ging zeggen, ik ging er gewoon voor. Ik belde Lisa op en tot mijn verbazing had zij ook al het idee om op reis te gaan voor een wat langere periode. Dit kwam goed uit. Nog geen maand later gingen wij al vliegen naar Lombok, met onze osprey backpack. Wij konden niet te veel meenemen, de föhn bleef thuis.

Vertrek dag

Vandaag is de dag dat Lisa en ik eindelijk op reis gaan. Het is vandaag 14 oktober. Precies het juiste moment om de warmte op te zoeken. Onze backpacken liggen in de kofferbak en onze ouders komen mee om afscheid van ons te nemen. Eenmaal aangekomen op Schiphol is er even paniek. Lisa is haar paspoort kwijt. Wij konden allebei onze backpacken weer uitpakken. De moeder van Lisa vond hem. Gelukkig! Wij konden vertrekken.

Lombok

Het is vandaag 15 oktober en Lisa en ik zijn aangekomen op Lombok. Mijn eerste reactie was prachtig. Ik was nog nooit in Indonesië geweest en Lisa ook niet. Samen liepen wij als twee kleine kinderen in een snoepwinkel door de luchthaven. Alles was zo bijzonder en nieuw voor ons. Je merkte al meteen dat de luchtvochtigheid enorm hoog was. De truien gingen uit en propten wij in de backpack. Gelukkig kan er genoeg in!

Het was tijd om naar het hotel te gaan. Lisa en ik hadden een leuk boetiek hotel gevonden. De ontmoeting met het echtpaar, die het boetiek hotel beheerden, was erg fijn. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Ik moest wel wennen aan de hoeveelheid insecten die er waren. Lisa vond dat ik mij niet zo moest aanstellen, omdat het er gewoon bij hoort.

De volgende dagen gingen wij op avontuur. Wij sliepen elke nacht in een ander hutje en hebben prachtige beelden kunnen maken. Ik ben over mijn spinnenangst heen en Lisa raakt minder vaak spullen kwijt, omdat ze ook weinig spullen mee heeft.

Bali

Het eiland Bali is een van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest. De mensen zijn aardig en er hangt een goede sfeer. De weken vlogen voorbij en Lisa en ik wilden allesbehalve naar huis. Nog even een feest in Kuta meepakken en dan afscheid nemen van dit prachtige eiland. Wij begonnen al te praten over onze volgende backpack reis.

Read More

Related Articles

Ook bedrijven moeten weleens ontruimd worden

Wanneer je denkt dat ontruimingen alleen bestaat bij woningen, dan heb je het mis. Dagelijks worden er heel wat bedrijfspanden ontruimd. Bedrijfsontruiming is dan...

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...