Ook bedrijven moeten weleens ontruimd worden

Author:

Category:

Wanneer je denkt dat ontruimingen alleen bestaat bij woningen, dan heb je het mis. Dagelijks worden er heel wat bedrijfspanden ontruimd. Bedrijfsontruiming is dan ook een hele andere tak van sport. Maar wat is een bedrijfsontruiming eigenlijk? En wanneer moet dan gebeuren? Is er een groot verschil tussen een woning die ontruimd moet worden of een bedrijf? Lees snel verder, als je meer wilt weten over ontruiming van een bedrijf.

Waarom moet een bedrijf ontruimd worden?

Er zijn een heleboel redenen waarom bedrijven behoefte kunnen hebben aan een ontruiming. Een bedrijf kan gaan verhuizen of stoppen. Maar het kan ook zijn dat het pand zo ingrijpend verbouwd moet worden, dat (een deel van) de inboedel ergens anders ondergebracht moet worden. Wanneer je aan bedrijven denkt die ontruimd moeten worden hoef je niet alleen te denken aan kantoren. Ook hele fabrieken, magazijnen, loodsen, winkels en andere panden moeten weleens ontruimd worden.

Waar moet je op letten bij een bedrijf wat ontruimd moet worden?

Bedrijfsontruimingen zijn eigenlijk niet heel bekend. Wanneer je aan ontruiming denkt, denk je toch vaak aan woningen. Hierdoor zijn niet alle bedrijven die woningen ontruimen ook bedrijven die kantoorpanden ontruimen. Daarnaast is een bedrijfsontruiming vaak wat grootschaliger dan een woning. Het gaat namelijk vaak om grotere panden met een grotere oppervlakte. Daarnaast kan het zo zijn dat een bedrijf meerdere panden heeft. Wat ook meespeelt is een grote inboedel. Wanneer het gaat om een grote fabriek, dan is het vaak belangrijk dat de machines zodanig worden vervoerd dat ze geen schade oplopen.

Veel extra diensten

Een bedrijf ontruimen is niet alleen een groter project, er komt ook meer bij kijken. Bedrijven moeten vaak ook schoongemaakt worden, maar er kan ook sprake zijn van herstelwerkzaamheden. Het bedrijf kan in een slechte staat zijn. Daarnaast moet de inboedel op een veilige plaats opgeslagen worden en, wanneer het bedrijf weer toegankelijk is, vervoerd worden. Ook kan het zijn dat de oude vloer eruit moet worden gehaald en er een nieuwe vloer voor in de plaats moet komen. Een erkend ontruimingsbedrijf levert deze herstelwerkzaamheden en allerlei andere extra diensten.

Spoedontruiming

Soms moet een bedrijfspand met veel spoed worden ontruimt. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn, wanneer een bedrijf snel moet verhuizen of er sprake is van een faillissement. Spoedverhuizingen zijn vaak niet alleen voor de eigenaar erg stressvol, maar ook voor de medewerkers. Spoedverhuizingen worden vaak binnen een aantal dagen gerealiseerd.

 

Read More

Related Articles