mijn zelfgekozen uitvaart

Author:

Category:

De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Ik verloor allereerst mijn moeder, toen mijn schoonzoon, beste vriendin en nu ligt mijn zus op sterven. Dit heeft me ontzettend aan het denken gezet. Zaken als leven en dood passeerden de revue. Wat vind ik nou eigenlijk echt belangrijk? Wie zijn nu mijn echte vrienden? Hoe wil ik mijn leven leiden? Het kan namelijk elk moment voorbij zijn, heb ik gezien. Dus… Ik heb een goed jaar genomen om hier over na te denken. Ik switchte van full-time naar part-time werken. En gebruikte mijn overige tijd om mijn laatste levensfase (ik ben 60) te visualiseren.

Nog gezond

Ik ben nog gezond. Fit en sterk Ik kan dus nog een hoop dingen doen zoals het er nu uitziet. Maar welke dingen maken mij nog echt blij? Ik kwam er achter dat ik graag tijd spendeerde aan mijn beste vrienden en familie. Daarnaast tuinier ik graag, dus daar heb ik weer een wekelijks ding van gemaakt. Als laatste ben ik begonnen met sporten. Ik heb altijd al ballerina willen worden en besloot me aan te melden voor 50+ balletles. Met veel plezier! Ik dans nu 1 x per week, tuinier 1x per week en schrijf dagelijks in mijn dagboek. Ik wil daar een naslagwerk voor mijn kinderen van maken.

Mijn einde

Ook heb ik natuurlijk nagedacht over het einde van mijn leven. Hoe wil ik dat mijn uitvaart eruit komt te zien? Ik heb afspraken gemaakt met een begrafenis ondernemer in een uitvaartcentrum. Samen met hem heb ik besproken wat mijn wensen zijn voor mijn uiteinde. Dat voelde echt ontzettend goed. Nu weet ik dat alles geregeld is en mijn nabestaanden daar geen last van hebben als ik er niet meer ben. Dus heb ik al een keuze gemaakt voor een kist, voor een uitvaart begeleider en de muziek. Beetje vroeg zou je denken, maar ik krijg hier veel rust door. Ik raad eigenlijk iedereen aan om na te denken over  je levenseinde. Dit is ontzettend verhelderend en zet ook al je problemen in perspectief. Je weet maar nooit, het kan zo voorbij zijn.

Genieten van wat je hebt

Inmiddels werk ik weer met plezier, geniet ik van mijn hobbies en naasten. Ik sta elke dag met energie op en weet dat alles wat ik nu in mijn leven heb, ik met heel mijn hart gekozen heb. Dit geeft echt zoveel rust en ruimte! Heerlijk genieten is alles wat ik nog wil.

Read More

Related Articles

Maak er een natuurvakantie van!

Ben je van plan om binnenkort een vakantie te boeken? Dan raden wij je zeker aan om een vakantie te boeken waarin je vooral...

Zo verbouw je jouw tuin in vier makkelijke stappen!

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben twee linkerhanden, anderen hebben weer geen geduld – wat erg belangrijk is bij klussen. Wat...

Tips voor de beginnend tuinier

Door de corona-crisis wordt er nu meer tijd thuis besteed, zodoende gaan veel mensen in huis klussen. Maar ook wordt er meer tijd besteed...

3 tips bij het inrichten van de tuin

Je wilt je tuin graag aanpassen, maar weet nog niet met welk materiaal of welke kleuren je gaat werken. Je wilt graag zelf de...