mijn zelfgekozen uitvaart

Author:

Category:

De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Ik verloor allereerst mijn moeder, toen mijn schoonzoon, beste vriendin en nu ligt mijn zus op sterven. Dit heeft me ontzettend aan het denken gezet. Zaken als leven en dood passeerden de revue. Wat vind ik nou eigenlijk echt belangrijk? Wie zijn nu mijn echte vrienden? Hoe wil ik mijn leven leiden? Het kan namelijk elk moment voorbij zijn, heb ik gezien. Dus… Ik heb een goed jaar genomen om hier over na te denken. Ik switchte van full-time naar part-time werken. En gebruikte mijn overige tijd om mijn laatste levensfase (ik ben 60) te visualiseren.

Nog gezond

Ik ben nog gezond. Fit en sterk Ik kan dus nog een hoop dingen doen zoals het er nu uitziet. Maar welke dingen maken mij nog echt blij? Ik kwam er achter dat ik graag tijd spendeerde aan mijn beste vrienden en familie. Daarnaast tuinier ik graag, dus daar heb ik weer een wekelijks ding van gemaakt. Als laatste ben ik begonnen met sporten. Ik heb altijd al ballerina willen worden en besloot me aan te melden voor 50+ balletles. Met veel plezier! Ik dans nu 1 x per week, tuinier 1x per week en schrijf dagelijks in mijn dagboek. Ik wil daar een naslagwerk voor mijn kinderen van maken.

Mijn einde

Ook heb ik natuurlijk nagedacht over het einde van mijn leven. Hoe wil ik dat mijn uitvaart eruit komt te zien? Ik heb afspraken gemaakt met een begrafenis ondernemer in een uitvaartcentrum. Samen met hem heb ik besproken wat mijn wensen zijn voor mijn uiteinde. Dat voelde echt ontzettend goed. Nu weet ik dat alles geregeld is en mijn nabestaanden daar geen last van hebben als ik er niet meer ben. Dus heb ik al een keuze gemaakt voor een kist, voor een uitvaart begeleider en de muziek. Beetje vroeg zou je denken, maar ik krijg hier veel rust door. Ik raad eigenlijk iedereen aan om na te denken over  je levenseinde. Dit is ontzettend verhelderend en zet ook al je problemen in perspectief. Je weet maar nooit, het kan zo voorbij zijn.

Genieten van wat je hebt

Inmiddels werk ik weer met plezier, geniet ik van mijn hobbies en naasten. Ik sta elke dag met energie op en weet dat alles wat ik nu in mijn leven heb, ik met heel mijn hart gekozen heb. Dit geeft echt zoveel rust en ruimte! Heerlijk genieten is alles wat ik nog wil.

Read More

Related Articles

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...

Je gazon maak je mooier met deze tips!

Als je een gazon in je tuin hebt, dan wil je uiteraard dat deze er mooi bij ligt. Om dit voor elkaar elkaar te...

Waarom heb je geen eigen auto nodig als je in de stad woont?

Mensen die in een stad wonen kunnen veel problemen ervaren rondom het hebben van een eigen auto. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor het...

Dingen die je nog niet wist over de eikenprocessierups

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Afgelopen zomer waren er meer rupsen dan ooit. De bestrijding processierups is...