Kerstmarkten

Author:

Category:

December is weer de tijd om één van de talloze kerstmarkten te bezoeken. Vanaf half november worden vele stadscentra omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving. Duizenden Nederlanders reizen af naar België, Duitsland of Frankrijk om zich te vergapen aan al het lekkers en moois. Ook in ons eigen land zijn er een aantal drukbezochte kerstmarkten. Eén van de bekendste is de kerstmarkt in Valkenburg. Naast de bovengrondse kerstmarkt kan je daar ook een tweetal ondergrondse markten bezoeken in de grotten. In Valkenburg is er ook de mogelijkheid om in de Decembermaand diverse culinaire wandeltochten te maken. De routes brengen je door het centrum, langs de kerstmarkten en een aantal leuke restaurants. De tocht komt ook langs de mooie natuur en de heuvels die Valkenburg rijk is. De mooie heuvels zijn begroeid met naaldbomen en struiken. Langs de rotsachtige wanden groeit de Hedera Hibernica en veel  andere Klimop soorten.

Duitsland

De kerstmarkten in Duitsland zijn zowel bij de Duitsers als ook bij de Nederlanders enorm populair. Bekende Duitse kerstmarkten vinden onder andere plaats in Keulen, Oberhausen, Düsseldorf, Munster en Dortmund. De reisafstand vanaf Nederland is beperkt waardoor er vele Nederlanders met de bus, trein of auto afreizen naar één van deze steden. De kerstmarkt in Oberhausen is gelegen naast een enorm groot winkelcentrum waar zich rond de 250 winkels bevinden. De combinatie van het doen van je kerstinkopen en het slenteren over de kerstmarkt maakt deze locatie zeer aantrekkelijk. Rondom de kerstmarkt staan diverse hotels waardoor het nog aantrekkelijker wordt om je verblijf in Oberhausen te verlengen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Op de kerstmarkt bevindt zich een sneeuwbaan waar je op banden naar beneden kan glijden. Er is ook een reuzenrad.

Populariteit kerstmarkten

Waarom zijn de kerstmarkten nog altijd zo populair?  De kerstmarkten vinden ieder jaar in dezelfde steden plaats, met vaak dezelfde kraampjes en toch zoveel bezoekers. Veel mensen zien het als traditie om gezellig met partner, gezin of familie en vrienden van de gezellige sfeer te genieten. Verder is het voor velen na een jaar hard werken een mooi moment van ontspanning. Op de kerstmarkt met een glaasje glühwein of chocomel genieten van de omgeving en al het heerlijke eten wat er te koop is geeft veel mensen een warm gevoel. De gezellige, warme sfeer en de prachtige sfeervolle versieringen zijn en blijven een grote aantrekkingskracht van de kerstmarkten. En dat de gewenste sneeuw vaak valt in de vorm van regen mag de pret niet drukken.

Read More

Related Articles