Jouw tuin in de winter

Author:

Category:

Velen vinden hun tuin op z’n mooist in de lente en de zomer, wanneer alle bloemen vol in de bloei gaan of zijn. Toch, om een mooie tuin te krijgen in deze twee seizoenen, dien je alvast van start te gaan in de winter. Ja, inderdaad, jouw groene vingers komen van pas in de meest koude periode van het jaar. In dit blog zal ik je tips geven over wat jij kan doen in jouw tuin tijdens de winter. Trek je handschoenen maar vast aan!

Onderhoud

December is de ideale maand voor onderhoud. In december is de bodem vaak nog niet bevroren en kan je dus prima met een schop in de weer. Wat dacht je van die ene schutting die je al jaren wilde plaatsen? Of een nieuwe set planken op het terras? Dit is perfect voor december. Ook het nodige schilderwerk is een aanrader om vast te doen. Kijk uiteraard goed naar het weerbericht.

Het gereedschap dat je de hele zomer hebt gebruikt om de boel te onderhouden heeft er waarschijnlijk goed van langs gekregen. Hoogste tijd dus om eens een ronde gereedschapsonderhoud te plannen. Hierbij kan je de boel schoonmaken en alle messen slijpen zodat ze weer een ronde meekunnen!

Planten

Tijdens de winter is het, mits de bodem nog niet bevroren is, ook de tijd om bepaalde bloemen te planten. Één daarvan is de roos. Deze doet haar werk het best wanneer je dit tijdens het begin van de winter doet. Zo kan je over een paar maanden een romantisch bosje bloemen weggeven.

Ook composten is handig in deze tijd. Strooi de compost rondom de planten waarvan je wil dat ze het hardst groeien en je zal automatisch resultaat gaan zien.

Gezelligheid

Natuurlijk is december de maand van de gezelligheid. Kerst en Oud en Nieuw zijn momenten waarop jouw tuin ook kan shinen. Hiervoor kan je sowieso kiezen om planten in de tuin te nemen die tegen kou kunnen. Wist je bijvoorbeeld dat de Toscaanse Jasmijn winterhard is? De Toscaanse Jasmijn is niet alleen een super populaire plant, in de winter blijft ie prachtig groen. Zo kan je het hele jaar genieten. Om je tuin rond de feestdagen eens goed op te peppen kan je het prachtig versieren met de leukste verlichting. En als je dit in de voortuin doet, dan kan de buurt heerlijk meegenieten!

Hopelijk kan je hiermee jouw groene vingers alsnog inzetten in deze periode! Laat je niet tegenhouden door het koude weer en trakteer je zelf op een lekkere kop warme chocomel achteraf!

 

Read More

Related Articles

Verzeker jouw bezittingen tegen schade en ongelukken

Het is goed om waardevolle spullen te verzekeren. Daarom is het handig om te kiezen voor bepaalde verzekering die voor de nodige bescherming zullen...

Van MTO naar klanttevredenheidsonderzoek

Wat is mto? MTO is het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit jaarlijkse mto lijkt erg belangrijk. Immers, omdat de tijd waarin werknemers veertig jaar bij hetzelfde bedrijf...

Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal tevreden bent over je auto?

Het is voor een groot deel van de Nederlanders noodzakelijk om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je in Nederland veel...

Eenvoudig je sloopauto verkopen doe je via OSW.nl

Komt je auto niet meer door de keuring of heb je er een aanrijding mee gehad waardoor de auto total loss is? Dan heb...