Je gazon maak je mooier met deze tips!

Author:

Category:

Als je een gazon in je tuin hebt, dan wil je uiteraard dat deze er mooi bij ligt. Om dit voor elkaar elkaar te krijgen zijn er diverse zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste voeding, maar daarnaast ook dat je voorkomt dat plantjes en insecten het gras of de wortels aanvreten. 

 

Hoe voorkom je dat insecten de wortels van je gras aanvreten?

Het gras kan er alleen mooi uitzien als de wortels onder de grond ook in een goede conditie zijn. Wanneer deze worden aangevreten door engerlingen of emelten, dan is het belangrijk dat je actie onderneemt. Engerlingen en emelten zijn larven die in grote aantallen kunnen voorkomen in de tuin. Ze zorgen niet alleen voor schade aan het gazon, maar ook voor schade aan de planten. Wanneer je hier last van hebt dan is het belangrijk dat je ze op de juiste manier bestrijdt. Het bestrijden van engerlingen en emelten kan op verschillende manieren. De meest prettige manier is het inzetten van aaltjes. Zij vallen de engerlingen en emelten aan en zorgen er dus voor dat zij geen schade meer kunnen aanbrengen aan het gazon. 

 

Zorg ervoor dat de bodem de juiste zuurgraad heeft

Een ander belangrijk onderdeel voor de groei van het gazon is de zuurgraad van de bodem. Als de bodem niet de juiste zuurgraad heeft, dan kan dat ook resulteren in dode plekken in het gazon. Meet daarom regelmatig de zuurgraad van de bodem en onderneem op tijd actie. Als de zuurgraad van de bodem niet tussen de 6 en 6,5 is, dan kan het helpen om kalk aan te brengen. Kalk gazon kun je bij verschillende winkels kopen. Zo kun je het kopen in een fysieke winkel, maar ook bestellen bij een webshop.  

 

Maai je gras regelmatig en verticuteer het eens in de zoveel tijd

Om ervoor te zorgen dat elke grasspriet de kans krijgt om zich te ontwikkelen is het belangrijk dat je het gras regelmatig maait. Het is hierbij ook handig om het gemaaide gras als natuurlijk bemestingsmiddel te gebruiken. Probeer tijdens de zomer minimaal één keer per week het gras te maaien. 

Naast het maaien is het ook handig om het gras elke zomer een keer te verticuteren. Verticuteren zorgt er namelijk voor dat bodem meer voeding op kan nemen. Als je het gras hebt geverticuteerd, dan is het handig om hierna voeding aan te brengen. Dit kan je gazon behoorlijk opknappen. 

 

Read More

Related Articles

Verzeker jouw bezittingen tegen schade en ongelukken

Het is goed om waardevolle spullen te verzekeren. Daarom is het handig om te kiezen voor bepaalde verzekering die voor de nodige bescherming zullen...

Van MTO naar klanttevredenheidsonderzoek

Wat is mto? MTO is het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit jaarlijkse mto lijkt erg belangrijk. Immers, omdat de tijd waarin werknemers veertig jaar bij hetzelfde bedrijf...

Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal tevreden bent over je auto?

Het is voor een groot deel van de Nederlanders noodzakelijk om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je in Nederland veel...

Eenvoudig je sloopauto verkopen doe je via OSW.nl

Komt je auto niet meer door de keuring of heb je er een aanrijding mee gehad waardoor de auto total loss is? Dan heb...