Denkt u eens na over een andere manier van verwarmen.

Author:

Category:

Bent u ook benieuwd wat de nieuwe woontrends worden van de komende jaren? Zelf heb ik een beetje onderzoek gedaan op internet om daar achter te komen. Het is dan ook goed om te weten dat ik totaal geen professional ben maar gewoon een geïnteresseerde. Waar ik achter ben gekomen, klinkt u misschien wel logisch in de oren.

Milieu

De nadruk gaat de komende jaren liggen op zo milieuvriendelijk wonen. In uw omgeving zou u dat al kunnen zien door het verschijnen van grote zonnepanelen op de daken. Misschien niet altijd een even mooi gezicht maar wel een goede investering voor de toekomst. Het scheelt niet alleen op de energie rekening maar ook voor de waarde van uw huis. Huizen met zonnepanelen lijken meer waard te worden dan huizen zonder zonnepanelen. Daarnaast is het gebruik van gas door consumenten het gesprek van de dag. Eigenlijk wil de regering het gas steeds meer gaan ontmoedigen. Dat houdt in dat het kan zijn dat u andere bronnen moet gaan aanboren. Maar wees niet ongerust, er is een goede oplossing!

Oplossing

Een oplossing waar u eens naar zou kunnen gaan kijken is infrarood verwarming. Er zijn de laatste jaren steeds betere en energie zuinige panelen op de markt gekomen. Mocht u er over nadenken om uw huis te renoveren, denkt u dan ook eens aan infrarood verwarming. Het heeft vele voordelen. Zo wordt de warmte bijvoorbeeld beter door uw huis verspreid. Bij de 'gewone' verwarming is het vaak zo dat er veel verschil zit tussen de temperatuur bij de grond en de temperatuur bij het plafond. En dat is eigenlijk zonde en onnodig. Bij infrarood verwarming is dat dus niet het geval. 

Er is nog een ander voordeel wat ik nu zal noemen. Inmiddels zijn we genoodzaakt om te accepteren hoe de huidige radiatoren er uit zien. Mooi zullen ze in mijn ogen nooit worden helaas. Infrarood verwarming werkt daarentegen met panelen. Deze panelen kunt u plaatsen op de plekken die u wilt en zijn heel mooi weg te werken in uw interieur. Zo kunt u bijvoorbeeld een paneel als spiegel krijgen maar ook als kunstwerk. Dat vind ik nu een fantastische uitvinding. Het ziet er erg mooi uit en het valt niet op dat het zorgt voor verwarming van uw huis. Misschien krijgt u zelfs wel het gevoel dat uw huis groter is als de oude radiatoren zijn verwijderd!

Read More

Related Articles