Hoe ik een recreatiewoning bouwde

Author:

Category:

Mijn hele leven droomde ik er al van om zelf een huis te bouwen. Na het afronden van mijn studie ben ik gaan werken met design en architectuur. Hoewel ik hier al goed mijn creativiteit los kon laten, bleef mijn droom van een eigen huis bouwen altijd aanwezig. Afgelopen jaar besloot ik dan eindelijk om samen met mijn vriend een huis te kopen en dit helemaal om te bouwen tot recreatiewoning. In deze blog vertel ik hoe dit is verlopen.

Het vinden van een huis

Mijn droom was dus altijd al om een huis te bouwen. Een aantal jaar geleden waren wij met een groep vriendin in de Veluwe waar wij sliepen in een huurhuis. Op dat moment ontstond bij mij het idee om ook een recreatiewoning te bouwen in een mooi natuurgebied. Na een aantal jaar flink gespaard te hebben, besloten mijn vriend en ik om de sprong te wagen en dit idee gewoon uit te gaan voeren. Aangezien het mijn droom was om echt een huis te bouwen en designen, gingen wij op zoek naar een huis waar nog flink wat opknapwerk bij nodig was. Wij vonden een huis in een prachtig natuurgebied in het oosten van het land. Toen alles eenmaal gelukt was en de sleutel overhandigt werd, konden wij beginnen met het verbouwen. 

Het design

Het oorspronkelijke design van het huis dat wij kochten was totaal anders van wat wij in ons hoofd hadden. Voor mij was dit echter hartstikke leuk, want zo kon ik het huis helemaal opnieuw designen. Mijn doel was om de woning zo modern mogelijk te maken. Naar mijn mening hebben veel recreatiewoningen een relatief oubollig design en ik wilde dit dus helemaal anders aanpakken. De rode bakstenen aan de buitenkant van het huis moest plaats maken voor zwarte strakke wanden van trespa plaat. Ook de binnenkant van het huis werd in mijn design een stuk modernen. Mijn design bestond vooral uit kleuren als wit en zwart met industriële accenten zoals metaal en goud. 

Het bouwen

Zowel mijn vriend en ik moesten vanwege financiële overwegingen onze normale baan aanhouden. Wij namen allebei 1 vrije dag per week waarop wij elke week naar het oosten van het land afreisden om het huis te bekijken. Je kunt je dus wel voorstellen dat wij het bouwen vooral moesten overlaten aan professionals. Wij gingen te werk met een hele fijne aannemer, die precies begreep wat wij wilden creëren. Wij werden in veel beslissingen omtrent het bouwen betrokken en elke week kregen wij een update van wat er was gebeurd en hoe het ervoor stond. Na bijna 8 maanden klussen was het huis helemaal klaar en konden wij de eerste gasten verwelkomen in onze recreatiewoning.

Read More

Related Articles