Gezond de wintermaanden door

Author:

Category:

Wat zijn de wintermaanden bij ons altijd koud he? Door weer, wind en regen fietsen wij dagelijks overal naartoe. We zijn tenslotte koppige Hollanders met een ‘doe maar niet te gek’ houding. Even naar de supermarkt, werk, kinderen ophalen of wegbrengen, Nederlanders zijn niet bang voor een beetje wind en regen. Toch kan dat averechts werken. In de wintermaanden is er veel minder zonlicht en warmte, wat de aanmaak van gezonde vitamines en mineralen stimuleert. Dit kan leiden tot een verminderd immuunsysteem, waardoor je meer kans loopt ziek te worden.
Loop jij ook al tijden met een snotterneus? Dan wordt het tijd om wat supplementen zoals Magnesium tabletten te kopen.

We kennen natuurlijk allemaal de welbekende uitspraken ‘eet genoeg groente en fruit’, maar niet iedereen krijgt genoeg vitamines en mineralen binnen via zijn voeding. Dat kan aan ons dieet liggen, zo weerhouden bepaalde allergieën zoals zuivel of glutenallergie ons van de inname van bepaalde voedingsstoffen. Maar in sommige gevallen ligt dit buiten ons bereik, zoals wanneer bepaalde producten schaars worden.

Eet jij bijvoorbeeld wel genoeg frambozen? Waarschijnlijk niet. En dat komt doordat frambozen niet het hele jaar door ruim verkrijgbaar zijn, of je moet er een goeie prijs voor leggen. Nu gaat het ons niet per se om de frambozen zelf, maar om wat er in zit: ketonen. Ketonen zijn ‘fatkillers’ en helpen jouw lichaam met het afbreken van vetten. Dit doen ze door de aanwezigheid van eiwitten die de stofwisseling versnellen, te verhogen. Dit zijn geen gevaarlijke dieetpillen die jouw lichaam meer schade berokkenen dan rechttrekken, dit zijn hormoonvrije tabletten met ketonen die puur jouw stofwisseling helpen versnellen. Je kunt dus gerust ketonen kopen.

Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die alles kan eten wat hij of zij wil, zonder aan te komen. Jaloers moeten wij toekijken hoe zij een big mac, chocoladetaart of zakken chips leeg eet en toch slank blijft. Dit is compleet te danken aan de stofwisseling. Deze persoon heeft dan een snel werkende stofwisseling, wat hoogstwaarschijnlijk erfelijk is. Nu heb je ook mensen met een trage stofwisseling; die merken het vrij snel wanneer zij vet eten. Gelukkig kunnen we op een veilige manier ons lichaam een handje helpen als deze achterblijft, zowel in afvallen als in gezondheid.
Of je nou last hebt van zwakke nagels en zwak haar, of van een opgeblazen gevoel. Probeer het zelf uit en neem een kijkje op de site.

Succes deze wintermaanden!

Read More

Related Articles

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...