Ga erop uit en boek een stedentrip naar het prachtige Belgische Brugge

Author:

Category:

Europa heeft prachtige steden om even helemaal tot rust te komen en te ontsnappen aan het drukke werkleven. Niet voor niets zijn stedentripjes dan ook zo populair en boekt men veel dagjes weg. Je kan kiezen om de warmte op te zoeken in landen zoals Spanje en Griekenland, maar dichter bij huis valt er ook genoeg te beleven. Wat te denken van het Belgische Brugge? In dit artikel een aantal leuke bezienswaardigheden uitgelicht die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze mooie authentieke stad.

Hotel boeken en gaan, naar Brugge

Je bent eruit en hebt de keuze gemaakt om een stedentripje naar Brugge te boeken. Heel mooi, de voorbereidingen kunnen getroffen worden zoals hotels Brugge boeken zodat je zeker weet dat je kan overnachten in een goed hotel. Na deze voorpret is het tijd om eens te gaan onderzoeken wat er allemaal in Brugge te doen valt. En er is genoeg te doen in deze stad, waarbij je je geen moment hoeft te vervelen. Je vindt veel artikelen op internet over wat te doen in Brugge en dat is ook wat je in dit artikel te lezen krijgt.

Volg je creatieve hart en bezoek verschillende street-art straatjes

Kunst valt er genoeg te vinden in diverse musea in Brugge, maar wist je dat er ook genoeg street art te vinden is in de straten van deze stad? Creatieve artiesten maken van de vele straatjes die Brugge rijk is prachtige kunstwerken. Je vindt bijvoorbeeld aan de zijgevel van 't Santpoortje prachtige houtsculpturen en in de Hauwersstraat kleurrijke metershoge muurschilderingen. En op het Kapucijnenplein vind je op de muur de vier Brugse zotten. Brugse zotten is een bijnaam voor de inwoners van Brugge.

Ga een dagje struinen door de verschillende musea die Brugge rijk is

Een museum bezoeken tijdens een stedentripje naar Brugge mag natuurlijk niet ontbreken. Zo heb je het centrale museum van Brugge, het Historium. Dit museum is relatief nieuw en pas open sinds 2012. Je beleeft in dit museum de gouden eeuw van Brugge. Deze handelsstad was ontzettend belangrijk in de middeleeuwen en was zowel economisch rijk als cultureel rijk. Leer in het Historium alles over deze periode met machtig interessante rondleidingen.

Drink een drankje en leer over de verschillende bieren bij de Brugse brouwerijen

Bruggelingen houden wel van een koud biertje en er zijn in de stad dan ook vele lokale brouwerijen te vinden. Zo brouwt De Halve Maan de Brugse Zot en bevindt zich in het centrum van Brugge, waar je ook Bourgogne des Flanders vindt. Dit is een brouwerij waar je alles komt te weten over het brouwproces. Deze brouwerijen zijn een must-visit, vooral als je van bier houdt.

 

Read More

Related Articles