Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Author:

Category:

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms nog wel eens overweldigend zijn wat er allemaal komt kijken bij het aankopen van een nieuw huis. Zeker wanneer je ook nog eens voor het eerst op jezelf gaat wonen. Dit zijn bijzondere stappen maar brengen ook veel praktische zaken met zich mee. Daarom is het slim om je goed in te lezen en van te voren al bepaalde dingen uit te zoeken voordat je überhaupt opzoek gaat naar een nieuw huis. Het is namelijk niet zomaar iets wat je zomaar kiest! In deze blog geven we je een aantal tips die je goed kunnen helpen en uiteindelijk ook van waarde zullen zijn, niet alleen voor je eerste huis maar ook voor de huizen die je wellicht later in je leven nog gaat kopen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Voordat je begint met zoeken

Voordat je begint met zoeken is het slim om te kijken wat je maximale hypotheek kan zijn. Je kan dit bijvoorbeeld online checken via hypotheekrente.nl. Je maximale hypotheek (het bedrag wat jij maximaal van een bank kan lenen) is afhankelijk van inkomen en je eigen inleg! Daarnaast kan je online gemakkelijk de actuele hypotheekrente checken. Hierdoor weet je precies wat je aan rente moet gaan betalen. Dit is handig aangezien je dan ook je vaste lasten kan berekenen. Wanneer je dit inzichtelijk hebt is het tijd om te gaan kijken naar huizen die binnen jouw budget passen.

Huizen zoeken en online filteren

Tegenwoordig hoef je niet persé meer naar de makelaar in het dorp te gaan om te zien wat voor huizen er beschikbaar zijn. Dit is niet alleen handig voor wanneer je op een plek wilt gaan wonen waar je niet in de buurt woont maar ook wanneer je gemakkelijk wilt filteren op bepaalde wensen en eisen. Denk bijvoorbeeld aan het budget waarin je zoekt of het aantal slaapkamers en de grootte van de tuin. Dit kan je overigens allemaal al vooraf opschrijven zodat je een checklist hebt waaraan je huis uiteindelijk aan moet voldoen. Wanneer je dit voor jezelf opschrijft kan je al snel een selecte keuze maken. Als het voor jezelf niet uitmaakt waar je gaat wonen zal je meer keuze en ruimte hebben dan wanneer je een specifieke plaats/gemeente in gedachten hebt.

Read More

Related Articles

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...