Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Author:

Category:

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms nog wel eens overweldigend zijn wat er allemaal komt kijken bij het aankopen van een nieuw huis. Zeker wanneer je ook nog eens voor het eerst op jezelf gaat wonen. Dit zijn bijzondere stappen maar brengen ook veel praktische zaken met zich mee. Daarom is het slim om je goed in te lezen en van te voren al bepaalde dingen uit te zoeken voordat je überhaupt opzoek gaat naar een nieuw huis. Het is namelijk niet zomaar iets wat je zomaar kiest! In deze blog geven we je een aantal tips die je goed kunnen helpen en uiteindelijk ook van waarde zullen zijn, niet alleen voor je eerste huis maar ook voor de huizen die je wellicht later in je leven nog gaat kopen. Benieuwd naar onze tips? Lees dan zeker verder!

Voordat je begint met zoeken

Voordat je begint met zoeken is het slim om te kijken wat je maximale hypotheek kan zijn. Je kan dit bijvoorbeeld online checken via hypotheekrente.nl. Je maximale hypotheek (het bedrag wat jij maximaal van een bank kan lenen) is afhankelijk van inkomen en je eigen inleg! Daarnaast kan je online gemakkelijk de actuele hypotheekrente checken. Hierdoor weet je precies wat je aan rente moet gaan betalen. Dit is handig aangezien je dan ook je vaste lasten kan berekenen. Wanneer je dit inzichtelijk hebt is het tijd om te gaan kijken naar huizen die binnen jouw budget passen.

Huizen zoeken en online filteren

Tegenwoordig hoef je niet persé meer naar de makelaar in het dorp te gaan om te zien wat voor huizen er beschikbaar zijn. Dit is niet alleen handig voor wanneer je op een plek wilt gaan wonen waar je niet in de buurt woont maar ook wanneer je gemakkelijk wilt filteren op bepaalde wensen en eisen. Denk bijvoorbeeld aan het budget waarin je zoekt of het aantal slaapkamers en de grootte van de tuin. Dit kan je overigens allemaal al vooraf opschrijven zodat je een checklist hebt waaraan je huis uiteindelijk aan moet voldoen. Wanneer je dit voor jezelf opschrijft kan je al snel een selecte keuze maken. Als het voor jezelf niet uitmaakt waar je gaat wonen zal je meer keuze en ruimte hebben dan wanneer je een specifieke plaats/gemeente in gedachten hebt.

Read More

Related Articles

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...

Je gazon maak je mooier met deze tips!

Als je een gazon in je tuin hebt, dan wil je uiteraard dat deze er mooi bij ligt. Om dit voor elkaar elkaar te...

Waarom heb je geen eigen auto nodig als je in de stad woont?

Mensen die in een stad wonen kunnen veel problemen ervaren rondom het hebben van een eigen auto. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor het...

Dingen die je nog niet wist over de eikenprocessierups

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Afgelopen zomer waren er meer rupsen dan ooit. De bestrijding processierups is...