Een mooi dakterras bouwen doe je zo

Author:

Category:

Mijn vriend en ik zijn enorm blij met ons mooie huisje in Rotterdam. Het zit in een leuke buurt, is relatief ruim en wij hebben het helemaal naar onze smaak ingericht. Het enige wat er voor ons mist is een tuintje. Wij hebben een klein balkon, maar zouden toch wel wat meer ruimte willen om van de buitenlucht te genieten. Daarom besloten wij afgelopen zomer een dakterras op ons huis te bouwen. In deze blog lees je hoe wij dit gedaan hebben. 

De voorbereiding

Wij hadden een aantal buren in de straat wonen die al een dakterras op hun dak hadden. Wij besloten dus bij een aantal van deze buren langs te gaan en te vragen hoe zij dit hadden gerealiseerd. Door middel van deze informatie kwamen wij erachter dat wij eerst een soort ondergrond moesten bouwen voor het dakterras. Het dak mag uiteraard niet doorzakken als je hier iets opbouwt. Een van deze buren wist echter hoe hij dit moest doen en bood aan ons hierbij te helpen. Dit was enorm handig en ook erg voordelig omdat wij niemand hiervoor in hoefden te huren. Heb je echter niet zo’n handige buurman? Dan zijn er genoeg bedrijven die gespecialiseerd zijn hierin. Vergeet deze voorbereidende stap absoluut niet, want anders ga je hier op lange termijn problemen van ondervinden. 

Het plaatsen van het dakterras

Het plaatsen van het dakterras was iets wat wij het liefst professioneel gedaan wilden hebben. Dan weet je niet alleen zeker dat het allemaal goed in elkaar zit, maar het is ook voordelig voor de waarde van het huis. Wij besloten hiervoor dus een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in het plaatsen van het dakterras. Ze hadden erg veel keuze wat betreft de materialen en indeling van het terras. Wij konden het dus helemaal laten maken naar onze smaak, wat wij erg fijn vonden. Het plaatsen van het dakterras ging eigenlijk veel sneller dan wij dachten, dus wij hebben hier zelfs nog van kunnen genieten in de laatste weken van de zomer. 

De inrichting

Nadat het dakterras geplaatst was, konden wij het eindelijk inrichten. Om het terras als echte tuin te laten voelen, legden wij over bijna de hele oppervlakte kunstgras neer. Wij wilden van het dakterras zowel een relax plaats maken als een plek waar wij met visite kunnen eten in de zomer. Wij plaatsen daarom zowel een tuintafel met stoelen op het terras als een mooie grote loungebank. Ook vonden wij het belangrijk om een klein deel van het terras te overdekken. In Nederland kan het natuurlijk zomaar gaan spetteren, ook in de zomer. Tot slot kochten wij een mooie barbecue, zodat wij vanaf nu elke zomer een barbecue kunnen organiseren op ons nieuwe dakterras.

Read More

Related Articles

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...