Zo verbouw je jouw tuin in vier makkelijke stappen!

Author:

Category:

Klussen is niet voor iedereen weggelegd. Sommige mensen hebben twee linkerhanden, anderen hebben weer geen geduld – wat erg belangrijk is bij klussen. Wat jouw reden ook is waardoor je jezelf niet eerder aan een grote klus hebt durven wagen: het is nu verleden tijd.

In dit blog wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je op een toegankelijke manier een grote klus kunt voltooien. Dit gebeurt aan de hand van een voorbeeld: het aanleggen van een nieuwe loungehoek in de tuin. Benieuwd waar jij op moet letten bij het maken van zo’n stappenplan? Lees dan snel verder!

Stap 1: wat wil je hebben als eindresultaat?

Het is fijn om ergens naartoe te kunnen werken. Met een duidelijk doel voor ogen, weet jij welke stappen je moet ondernemen om daar te komen. Wil je bijvoorbeeld een gezellige zithoek maken met een houtkachel? Dan moet je er een uitzoeken en uiteindelijk ook de houtkachel kopen.

Een goed begin is het maken van twee ontwerptekeningen: één die laat zien hoe de tuin er nu bij staat en één die weergeeft wat het eindresultaat moet worden. Hierdoor krijg je duidelijk in beeld hoe jouw tuin er nu voor staat, wat je moet verwijderen of veranderen voordat je kunt beginnen met het indelen van de tuin.

Stap 2: de tuin prepareren voor inrichting

En hoe doe je dat? Juist, door de tuin leeg te halen! Misschien moet je deze nog afgraven op bepaalde plekken, of juist extra fundering in de grond plaatsen. Onderzoek goed op welke plekken er meer versteviging nodig is om onverwachte problemen in te perken. Werk de tuin af tot in de puntjes en je bent klaar voor de volgende stap!

Stap 3: materialen inkopen

Nadat je de tuin hebt leeggehaald en klaargemaakt hebt voor de inrichting, is het moment aangebroken om te gaan kijken naar de items die je erin wil plaatsen. Je hebt al een ruwe schets gemaakt, nu is het nog zaak dat je deze stukken ook daadwerkelijk vindt. Neem die houtkachel bijvoorbeeld. Misschien kom je tijdens het zoeken wel geweldige elektrische haarden tegen die je veel liever wil installeren in de loungehoek.

Hetzelfde geldt voor de meubels die je wil neerzetten. Misschien denk je wel na over een parasol of overkapping? Niks is te gek, het is namelijk jouw feestje.

Stap 4: genieten maar!

Wanneer je al de bovenstaande stappen hebt doorlopen zal je merken dat jou niet veel meer rest dan het genieten van jouw eigen creatie. Wat voelt er nu beter dan zitten in een zelfgemaakte zithoek? Veel succes met het maken van jouw eigen stappenplan!

Read More

Related Articles