Een gezondere levensstijl binnen handbereik

Author:

Category:

Wil jij gezonder gaan eten, maar vraag je je af hoe je dat precies moet aanpakken? Merk je dat je moe bent als je de trap op loopt, of dat je vaak buikkramp hebt na het eten, maar weet je niet zo goed wat te veranderen? Of wil je gezonder koken, maar weet je bij God niet waar je de tijd vandaan moet halen? Wat je plan voor een gezondere levensstijl ook is, van een sportregime tot aan maca poeder tot aan mucuna pruriens capsules, laten we kijken hoe we jouw leven gezonder en groener maken!

Herkenbaarder

De eerste stap naar een gezonder leven is het leren kennen van je lichaam. Jij bent de enige die écht kan leren aanvoelen wat goed is voor je lichaam. Het is overigens logisch dat je dit niet direct weet; je lichaam leren kennen op het gebied van eten en beweging, kan een hele reis zijn. Begin met kleine veranderingen te observeren; hoe reageert je lichaam op bepaalde soorten eten? Waar wordt het blij en energiek van, en waar krijgt het vooral buikkrampen of een opgeblazen gevoel bij? Langzaam maar zeker leer je beter en beter aanvoelen wat wel en niet voor je werkt. Nog een goede reminder: de grootste mythe die de dieetcultuur ooit heeft verspreid, is dat een gezonde leefstijl alleen maar zou moeten gaan over inleveren en weghalen, en niet ook leuk kan zijn en goed voor je mentale gezondheid. Als je je favoriete etenswaren weg moet halen uit je dieet, is het dan écht een goed dieet? Als je ergens ongelukkig van wordt, moet je het aanpassen, ook al is het goed voor je lichaam. Een goede balans van lekkere en gezonde dingen (plus, gezonde dingen kunnen ook lekker zijn), plus je hongerimpuls volgen, is een goed begin van een gezondere levensstijl. 

Meal prep wonderen

Iets wat steeds populairder wordt is meal prep; het gegeven dat je op één dag de basiscomponenten van meerdere diners voorbereidt. Denk aan het vooraf maken van dingen als soepen, sauzen, rijst, etc. Dingen die je kan koelen en invriezen en vervolgens later in de week kan gebruiken. Het beste eraan? Je kan elke dag van de week gezond eten zonder elke dag een uur in de keuken te staan.

Gezond leven is subjectief en gaat vooral over het luisteren naar wat jouw lichaam nodig heeft. De beweging en het eten waar het goed op reageert. Dat kan jij! 

Read More

Related Articles