De voorgevel renoveren

Author:

Category:

Er zijn ontzettend veel aanpassingen die jij kunt maken aan jouw woning. Een groot gedeelte hiervan valt onder renovatie. Of je nou alles opnieuw laat verven, of iets laat doen om houtrot tegen te gaan in jouw kozijnen, het geeft jouw woning over het algemeen een beter uiterlijk. Bovendien kan je meer ruimte creëren door een aanbouw te plaatsen. Welke vorm dit ook aanneemt, in principe stijgt ook de waarde van jouw huis. Zo kan je het ook zien als een investering voor als je ooit jouw huis gaat verkopen. Met een beetje handig persoonlijk boekhouden kan je dus zonder al te veel netto kosten te maken genieten van jouw renovatie. Er zijn talloze verbouwingen die jij kunt laten uitvoeren zonder dat jij hier dus verlies op draait, al zal je even moeten wachten tot jij dit in jouw financiën terugziet. Hier een aantal ideeën voor renovaties waar jouw huis misschien hard aan toe is!

Aanbouw

In Nederland zijn er een aantal regels over wat voor soort aanbouw je wel en niet mag plaatsen. Alle restricties zijn enigszins verschillend per gebied, en het hangt ook af van het bestemmingsplan en straatbeeld van jouw woning. Deze regels kan je vinden bij jouw gemeente. Je hebt waarschijnlijk sowieso een vergunning nodig die je bij de gemeente moet opvragen, dus de werknemers van het kadaster kunnen jou dan meteen informeren over de restricties. Qua soorten aanbouw zijn er een aantal opties waarbij de waarde van jouw huis sowieso stijgt. Een serre of andere aangesloten kamer in de achtertuin doet het altijd goed. Je hebt dan meer woonoppervlak, en bovendien een extra kamer. Dit is natuurlijk waardevol bij het verkopen van het huis. Ook een dakkapel kan om dezelfde redenen waarde toevoegen. Uiteraard kan je tot de verkoop genieten van extra ruimte!

De voorgevel

Elk huis en elke woning is onderhevig aan slijtage. Zo kan het zijn dat er houtrot optreedt in bijvoorbeeld de kozijnen. Ook bijvoorbeeld het dak kan stevigheid verliezen door slijtage. Door dit te laten verven, of eventueel te laten vervangen door kunststof kozijnen bestrijdt je dit probleem. Het kan erg mooi zijn om echte houten kozijnen te hebben, maar het is wel een stuk kwetsbaarder ten opzichte van verwering. Kunststof kozijnen zijn lastig te onderscheiden van houten kozijnen als het juiste uiterlijk gekozen wordt. Bovendien gaat het een stuk langer mee. Ook voorkom je dat eventuele kopers afhaken door het onderhoud dat nog gebeuren moet!

Read More

Related Articles