Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Author:

Category:

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt de zon op, terwijl anderen het avontuur zoeken of nieuwe culturen ontdekken in andere werelddelen. Daarnaast zijn er mensen die rust nemen tijdens de vakantie letterlijk nemen en de natuur opzoeken. Dat kan natuurlijk gewoon in eigen land, maar veel interessanter is het om de natuur over de grenzen te ontdekken.

Grand Canyon staat bij velen hoog op het lijstje

Een van de meest populaire natuurbestemmingen in Amerika, is zonder twijfel de Grand Canyon.  Dit enorme natuurpark is een van de oudste in de Verenigde Staten en iets minder dan 5000 vierkante kilometers groot. Watererosie heeft ervoor gezorgd dat de imposante Canyon typerende kleuren en uitsneden heeft en wie een bezoek brengt aan dit kolossale natuurwonder, zal zonder twijfel bij het eerste aanzicht stilvallen. Om de Grand Canyon te bezoeken kun je een compleet verzorgde reis boeken of er gewoon voor kiezen je reis helemaal zelf te verzorgen.

In dat geval zul je eerst toestemming van de Amerikaanse overheid moeten hebben om het land binnen te mogen komen. Hiervoor kun je een visum of een zogenaamde Esta aanvragen. Een visum is duurder en ingewikkelder, terwijl je een esta gewoon online kunt aanvragen. Doorgaans krijg je de goedkeuring van je esta binnen 24 uur elektronisch toegestuurd via e-mail.

Ontdek de schitterende natuur van Cuba

Lange tijd was het door de gevoelige politieke situatie in het land onmogelijk om Cuba te bezoeken. Sinds het land zich echter helemaal heeft opengesteld voor het toerisme, zijn er steeds meer mensen die de schitterende natuur van Cuba ontdekken. Cuba is een land waar je echt elk soort vakantie kunt hebben. Er zijn schitterende stranden te vinden, genoeg activiteiten om aan deel te nemen en indrukwekkende heuvels en bergen vol met schitterende flora en fauna. Waar het vroeger heel ingewikkeld was om toegang tot dit eiland te krijgen, kun je tegenwoordig heel eenvoudig online je visum Cuba aanvragen.

Die kost rond de €40,- en wordt binnen 48 uur nadat je het visum hebt aangevraagd en betaald., via e-mail opgestuurd. Voor het aanvragen van een Cubaans visum kun je alles natuurlijk zelf regelen, maar je kunt er ook voor kiezen je visum te laten verzorgen door een visumbureau. Je betaalt dan wat extra voor de service die het bureau verleent, maar weet dan zeker dat je over het juiste visum voor toegang tot dit land beschikt. 

Read More

Related Articles

Ook bedrijven moeten weleens ontruimd worden

Wanneer je denkt dat ontruimingen alleen bestaat bij woningen, dan heb je het mis. Dagelijks worden er heel wat bedrijfspanden ontruimd. Bedrijfsontruiming is dan...

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...