Bescherm je plant!

Author:

Category:

Ieder huis heeft een beetje groen nodig. Het hebben van huisplanten kan een geweldige manier zijn om sfeer en leven toe te voegen aan je huis. En ze hebben ook nog eens bewezen positieve effecten op ons welzijn! Maar het in leven houden van je planten, laat staan gezond, kan nog best een hele opgave zijn. In deze blog geef ik je daarom wat tips die je hopelijk helpen bij de verzorging van je planten. Lees je mee?

De behoefte van je plant

Iedere plantensoort is anders en heeft dus ook andere behoeften. Elke plant heeft verschillende lichtbehoeften, dus zorg ervoor dat je onderzoekt wat het beste is voor de planten die je hebt. Sommige planten hebben veel licht nodig, terwijl andere planten beter gedijen in schaduwrijke omgevingen. En weer andere planten verkiezen een soort half-om-half idee als het om licht gaat. Wat betekent dat ze bijvoorbeeld wel in een lichte willen staan maar niet in direct contact met de zonnestralen.

Ongedierte, uit de buurt!

Nu kan het gebeuren dat ongedierte je planten ineens gevonden hebt. Misschien heb je witte beestjes op plant. Dan moet je zo snel mogelijk actie ondernemen. Op internet staan tips voor ieder specifiek probleem dat je opmerkt. Maar soms moet je met zwaarder geschut aankomen om de beestjes weg te werken en je plant te redden.

Genoeg te drinken

Daarnaast is het ook belangrijk om je huisplanten genoeg maar niet te veel water te geven. Het geven van te veel water kan zorgen voor rot en schimmel. Als je te weinig water geeft, droogt je plant uit. Controleer de grond regelmatig om te zien of de plant water nodig heeft, en geef alleen water als de grond droog aanvoelt. Bij een vochtige grond, is het prima. Merk je dat jouw plant wat bleek ziet, kijk dan of de plant water nodig heeft of juist te veel heeft gehad.

Grond om in te groeien

Ten slotte is het ook belangrijk om de juiste bodem te gebruiken voor je huisplanten. Elke plant heeft andere bodembehoeften, dat werkt net zoals met water en licht. Gebruik kwalitatief goede grond en zorg ervoor dat je plant ook genoeg ruimte heeft om in te kunnen groeien. Wanneer je plant te groot wordt, moet je hem snel overpotten omdat deze anders niet verder kan groeien en niet voldoende voedingsstoffen uit de grond kan halen.

Met de juiste verzorging kunnen huisplanten heel lang meegaan en jouw huis tot een ware groene oase maken.

Read More

Related Articles