Welk internet abonnement past bij jou?

Author:

Category:

Bij het kiezen van een nieuwe internet provider komt een hoop kijken. Er zijn zoveel verschillende soorten abonnementen beschikbaar, dat het verstandig is daar goed onderzoek naar te doen. Het is namelijk belangrijk dat je een abonnement kiest die goed aansluit bij jouw gebruik en wensen. Zo heb je de keuze uit alleen internet, tv en internet of een alles-in-1 pakket. Wat past het beste bij jou?

Geen vaste telefoon? Ga voor tv en internet

De meeste providers bieden een tv en internet abonnement aan. Dit is ideaal voor huishoudens die eigenlijk nooit meer echt gebruik maken van een vaste telefoon. Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen hun mobiele telefoon als het enige medium waarop ze telefonisch bereikbaar zijn. De vaste telefoon verdwijnt langzaam uit het huishouden. Daarom heb je naast een alles-in-1 pakket (internet, tv en vaste telefonie) nu ook een tv en internet abonnement. Dit is een stuk goedkoper dan een alles-in-1 pakket, en een slimme keuze als je graag televisie kijkt en gebruik maakt van het internet, en er aan zit te denken om je vaste telefoon weg te doen.

Alles geregeld met alles-in-1

Voor wie graag alles geregeld wil hebben bij een en dezelfde provider, kan het beste gaan voor een alles-in-1 pakket. Alles-in-1 pakketten zijn abonnementen voor internet, tv en bellen. Het voordeel van dit soort pakketten is dat je alles in een keer geregeld hebt. Zo heb je niet je internet bij de ene provider en je vaste telefonie bij de andere. Je provider is bij wijze van een 'one-stop shop' voor al jouw wensen. Dit is ook fijn als je alles gaat installeren en je er niet uit komt. Dan hoef je maar één belletje te plegen en je wordt voor alles geholpen. Beter dan wanneer je op dezelfde dag de ene provider moet bellen voor problemen met je televisie en de andere provider voor het internet. Nog een groot voordeel is dat een alles-in-1 pakket voordeliger is dan losse abonnementen. Vaak krijg je bij een compleet pakket ook een mooie korting aangeboden om het nog aantrekkelijker te maken.

Alleen internet

Kijk je geen tv of kijk je alleen online tv? Dan kun je kiezen voor een internet abonnement. Dit wordt alleen niet door elke provider aangeboden. Alleen providers die DSL en glasvezel aanbieden, hebben alleen internet abonnementen als optie. Kabel providers bieden bij elk internet abonnement standaard een 'basis tv abonnement'. Mocht snel internet belangrijk voor je zijn, dan kun je het beste kiezen voor glasvezel. Dit is momenteel de snelste en meest betrouwbare internetverbinding die verkrijgbaar is. En het mooie van glasvezel is dat het door de hoge vraag de laatste jaren flink in prijs is verlaagd. Zo is het snelste internet voor bijna ieder huishouden (ook afhankelijk van de locatie) beschikbaar!

Read More

Related Articles