Waarom heb je geen eigen auto nodig als je in de stad woont?

Author:

Category:

Mensen die in een stad wonen kunnen veel problemen ervaren rondom het hebben van een eigen auto. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor het eigenlijk helemaal niet handig is om een auto te hebben als je in de stad woont. Toch hebben veel mensen een auto nodig om naar hun werk te reizen en daarom is het fijn dat zij gebruik kunnen maken van Greenwheels. Dit is een bedrijf waarbij je een abonnement kunt nemen om auto’s te delen.

Een auto delen

Greenwheels maakt het door middel van het aanbieden van car sharing mogelijk om in de stad te wonen, geen auto te hebben en toch op ieder gewenst moment gebruik te maken van een auto. Dit is natuurlijk ideaal voor mensen die in de stad wonen en op relatief grote afstand van hun werk wonen. Zij kunnen gebruik maken van de deelauto app van Greenwheels. Als je gebruiker bent van deze app, is het mogelijk om gedeelde auto’s mee te nemen vanaf verschillende plekken in Nederland. Nagenoeg iedere grote stad in Nederland heeft één of meerdere punten waar de auto’s opgehaald en afgeleverd kunnen worden. Het gebruiken van deze app heeft veel voordelen ten opzichte van het hebben van een eigen auto.

Nooit meer gedoe met het vinden van een parkeerplek

Veel mensen die in de stad wonen vinden het erg vervelend dat het vaak ontzettend druk is. Vooral wanneer je een eigen auto hebt kan dit voor veel frustratie zorgen. Het is namelijk in de meeste steden zo dat er een tekort aan parkeerplaatsen is. Daarom is het zelfs voor bewoners van de stad niet altijd mogelijk om hun auto in de buurt van hun woning te parkeren. Dit kan voor veel ergernissen zorgen aangezien het niet fijn is om iedere keer dat je de auto wilt pakken een stuk te moeten lopen. Greenwheels is hiervoor de ideale oplossing aangezien je een vaste plek hebt waar de auto geplaatst kan worden. 

Laagdrempelig

Bovendien is Greenwheels een stuk laagdrempeliger dan het kopen van een eigen auto. Dat heeft meerdere redenen. Zo is het bijvoorbeeld veel minder duur om een abonnement op Greenwheels te hebben dan om een eigen auto te kopen. Je moet dan naast de aanschaf van de auto ook een hoop vaste lasten betalen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de wegenbelasting, maar ook aan de kosten van de verzekering. Wanneer je een gedeelde auto gebruikt, is dit een stuk minder duur en bovendien is het voor iedereen met een rijbewijs mogelijk om zich hiervoor aan te melden. 

 

Read More

Related Articles

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...

Je gazon maak je mooier met deze tips!

Als je een gazon in je tuin hebt, dan wil je uiteraard dat deze er mooi bij ligt. Om dit voor elkaar elkaar te...

Waarom heb je geen eigen auto nodig als je in de stad woont?

Mensen die in een stad wonen kunnen veel problemen ervaren rondom het hebben van een eigen auto. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor het...

Dingen die je nog niet wist over de eikenprocessierups

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Afgelopen zomer waren er meer rupsen dan ooit. De bestrijding processierups is...