Van niks naar € 10.000,- 

Author:

Category:

Er zijn momenten in je leven dat je het even krap hebt. Dat kan komen doordat je net je baan bent verloren, of omdat je een wat duurder huis hebt gekocht. Als je dan net zo’n maand hebt waarin allerlei rekeningen tegelijk komen, dan kan het zijn dat je haast niet meer weet hoe je je boodschappen moet betalen. Wat kan je doen om weer extra geld te creëren?

Kosten verlagen

Er zijn talloze manieren om je kosten te verlagen. Neem je verzekeringen onder de loep en vergelijk deze met hun concurrent. Zeg de extra tv-zenders op, zet de verwarming lager, douche korter, koop B-merken in plaats van dure A-merken en koop ook minder, eet minder buitenshuis, koop kleding bij goedkopere winkels of bij een kringloopwinkel, neem de fiets in plaats van de auto en maak gratis uitstapjes zoals een dagje naar het strand of het bos. Wanneer je alles bij elkaar optelt, kan dit alles je zo honderden euro’s per maand schelen. Red je het daarna nog steeds niet? Dan kan je óf proberen een goedkoper huis te krijgen, óf je auto inruilen voor een goedkopere, óf je moet zorgen voor meer inkomsten.

Inkomsten verhogen

Ook inkomsten verhogen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Neem een bijbaantje naast je huidige baan of vraag om opslag bij je baas, ontwikkel een handig product, verkoop spullen op Marktplaats, of spaar een aantal zegelboekjes bij elkaar van een supermarkt. Daarnaast is het verstandig om je in- en uitkomsten overzichtelijk te maken. Op basis daarvan geef je jezelf potjes met geld. Zo kan je een potje met geld maken voor de boodschappen, een potje voor kleding, een potje voor verjaardagscadeautjes, één voor de vakantie en een potje voor uitstapjes. Bepaal daarnaast een doel waar je per potje naartoe wilt sparen.

Lange-termijn plannen

Naast alle korte-termijn oplossingen, is het verstandig om ook te denken aan de toekomst. Hoe kan je ervoor zorgen dat je het volgend jaar wat ruimer hebt en dat je over tien jaar meer inkomsten hebt dan uitgaven? Zorg ervoor dat je in ieder geval een gedeelte gaat sparen voor later. Daarnaast kan je ook een klein gedeelte van je spaargeld beleggen, bijvoorbeeld in cryptovaluta. Doe dit nooit met al je spaargeld en begin eerst met een klein bedrag. Zo kan je bijvoorbeeld Ripple kopen bij Bitvavo. Maar ook het kopen van Polkadot kan een goede keuze zijn. Kijk eens op de website wat de mogelijkheden zijn.  

Read More

Related Articles