Nieuwjaars voornemensen: lastiger dan gedacht

Author:

Category:

Het nieuwe jaar is in zicht en wat is er nou niet fijner dan alles doen wat u al heel lang heel graag wilt doen. Zie het maar als een lijstje afwerken of eindelijk afstappen van slechte gewoontes. Het nieuwe jaar is het ideale moment om hier mee te beginnen. Veel mensen hebben vaak voornemens zoals: gezonder eten, naar de sportschool gaan, stoppen met roken of stoppen met alcohol drinken, maar het is vaak lastiger om je aan deze voornemens te houden dan gedacht. Daarom staan er hieronder een aantal goede nieuwjaarsvoornemens die u in het algemeen een stuk gelukkiger persoon maken dan alle andere cliché voornemens en dit zijn ook voornemens die een stuk makkelijker zijn in de uitvoering. 

Ontdek nieuwe dingen

Of het nu op reis gaan is en kennis maken met een nieuwe cultuur, of dat het een nieuw kookboek met nieuwe recepten uitproberen is: het ontdekken van nieuwe smaken, gewoontes of plekken blijft een leuke maar vooral ook leerzame bezigheid. Stap eens uit uw comfortzone en creëer nieuwe herinneringen. Nu hoeft het nieuwe recept geen succes te zijn, maar je hebt het tenminste geprobeerd, en wie weet: misschien wordt de volgende wel uw nieuwe favoriet!

Doe wat voor een ander

Dit hoeft geen grote actie te zijn zoals honderde euro’s doneren aan een goed doel, maar dit kan ook in de kleine en dagelijkse dingen zitten. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van iemands boodschappen, of een klusje doen voor uw buurman. Een kleine goede daad zet de volgende in beweging. Zo brengt iets goeds doen uiteindelijk ook het goede naar u toe. Dat niet alleen, de glimlach die u bij een ander op het gezicht toverd, verschijnd ook op die van uzelf. 

Besteed meer tijd aan de dingen die voor u belangrijk zijn 

Vaak kunnen de dagelijkse bezigheden zo in elkaar overlopen dat het routine wordt: werk, huishouden, koken en naar bed. Maak dan vooral in het nieuwe jaar ook eens wat tijd voor uzelf vrij, maar vooral ook voor uw vrienden en familie. Besteed tijd aan uw hobby of ga er eens op uit met wat vrienden. 

Werk je lijstje af 

We hebben allemaal wel een lijstje in ons hoofd met dingen die er ooit nog gedaan moeten worden. Denk dan bijvoorbeeld aan de kraan in de wc maken, die ene deur nog eens een keer schilderen of die spotjes in de badkamer vervangen voor led dimmers. Dit lijstje is dan ook iets wat altijd boven uw hoofd ergens zweeft. Probeer in het nieuwe jaar deze klusjes een voor een af te werken. Dit zorgt uiteindelijk voor wat meer rust in uw hoofd. 

Read More

Related Articles

Bijzondere bestemmingen voor de perfecte natuurvakanties

Jaarlijks benutten miljoenen Nederlanders de zomermaanden om lekker bij te komen van een jaar lang hard werken. Een groot deel van de mensen zoekt...

Tuinieren in je eigen tuin

Tuinieren in je eigen tuin, de een vind het leuk en de ander moet er niet aan denken. Toch is het belangrijk dat je...

Mijn uitzichtloze leven

De laatste tijd zit ik in een moeilijke tijd. Alles lijkt fout te gaan. Het enige wat ik heb is eigenlijk mijn werk. Dat...

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...