Kaapstad is de ideale vakantiebestemming en dit is waarom

Author:

Category:

Kaapstad, en Zuid-Afrika over het algemeen is een heel bijzonder land om veel verschillende redenen. Jaarlijks komen miljoenen toeristen dit land verkennen en zij bezoeken op die manier een unieke plek in de wereld. De gigantische ongerepte natuur en het afwisselende landschap zijn belangrijke trekpleisters, maar er zijn ook andere redenen om dit land te bezoeken. In het bijzonder is Kaapstad erg aan te raden om sowieso een bezoekje te brengen wanneer je in Zuid-Afrika bent. Ik kan je heel erg aanraden om dit zo snel mogelijk te doen, en dat doe ik vanwege de volgende redenen.

Wonderbaarlijke natuur

Kaapstad is omringd door een stuk natuur dat een goede weerspiegeling is van het mooiste dat onze planeet te bieden heeft. Achterlijk mooie uitzichten en natuurlijke landschappen zijn een belangrijke reden voor veel mensen om naar Kaapstad te reizen. De bekendste berg of rotsformatie is toch wel de Tafelberg, één van de zeven wereldwonderen van de natuur. Met een kabelbaantje kan je naar de top van de berg gaan. Van meer dan een kilometer hoogte kan je uitkijken over een gedeelte van de stad en over de Atlantische oceaan.

Eten en drinken

In Kaapstad draait er veel om eten en drinken. De gerechten met zeevruchten zijn wereldberoemd, en andere traditionele gerechten zijn absoluut de moeite waard. Er zijn ontzettend veel restaurantjes en eettentjes om elke dag iets nieuws te kunnen proberen. Bovendien wordt er ontzettend veel wijn gemaakt in de regio, en je kan dan ook makkelijk een indrukwekkende hoeveelheid verschillende soorten wijn vinden. Een wijntour door de omgeving is erg aan te raden, want je ziet onderweg ook nog eens bijzondere landschappen die je toch minder hebt in bijvoorbeeld Frankrijk. Dat maakt het toch net even beter!

Nelson Mandela

Één van de meest gerespecteerde mensen in de recente geschiedenis is Nelson Mandela. Een groot gedeelte van zijn leven vocht hij voor zijn eigen rechten en de rechten van anderen. Als gevolg van zijn ambities heeft hij 27 jaar doorgebracht in een gevangenis, waarvan hij 18 jaar op Robbeneiland gevangen heeft gezeten. Intussen is dit eiland een symbool voor de strijd die is geleverd om de apartheid tegen te gaan. Het eiland is te bezoeken, en je kan hier leren over de indrukwekkende obstakels die Nelson Mandela en andere gevangenen hebben overwonnen. De cel waar hij in zat opgesloten is te zien zoals deze vermoedelijk was, en het is een emotionele attractie die op vele bezoekers ieder jaar een flinke indruk achter laat.

Read More

Related Articles

Een nieuw huis, wat komt er allemaal bij kijken? Lees hier onze tips!

Ben je van plan een nieuw huis te gaan kopen en sta je helemaal in de beginfase van dit proces? Dan kan het soms...

Je gazon maak je mooier met deze tips!

Als je een gazon in je tuin hebt, dan wil je uiteraard dat deze er mooi bij ligt. Om dit voor elkaar elkaar te...

Waarom heb je geen eigen auto nodig als je in de stad woont?

Mensen die in een stad wonen kunnen veel problemen ervaren rondom het hebben van een eigen auto. Er zijn namelijk verschillende redenen waardoor het...

Dingen die je nog niet wist over de eikenprocessierups

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Afgelopen zomer waren er meer rupsen dan ooit. De bestrijding processierups is...