Een nieuw avontuur: Thailand

Author:

Category:

Het komende jaar is het dan eindelijk zo ver: mijn reis naar Thailand. Dit land stond al lang op mijn wenslijst, maar het is toch behoorlijk prijzig om zo'n verre reis te maken, daarom heeft het even geduurd voordat ik echt kon gaan plannen. Toch is dat nou juist de helft van het plezier van reizen.

Voorpret van een rondreis

Eigenlijk reis je tijdens de voorbereiding namelijk al door het land waar je heen gaat. De uren die ik heb besteed aan het kijken naar video’s over Thailand, de verschillende steden en natuurgebieden die er te zien zijn, en het heerlijke eten wat er te proeven valt.

Je kunt alvast een aantal dingen gaan vastleggen, zoals de mogelijkheden waarop je vrij kunt nemen van je werk, de nodige verzekeringen of het aanvragen van een internationaal rijbewijs of creditcard. Dit zorgt er ook voor dat je het gevoel hebt dat het echt vast ligt. Je gaat! Het is ook leuk om een reisdagboek te gaan bijhouden nog voor dat je aan de reis gaat beginnen. Schrijf hierin ook alles op wat je wilt gaan doen tijdens je rondreis.

Ook het aanschaffen van reisspullen hoort bij de voorpret van het reizen. Koop bijvoorbeeld een mooie koffer of een duurzame backpack. Ik heb een tijd geleden aangegeven aan vrienden en familie dat ik graag naar Thailand wilde reizen. Hierdoor heb ik ook leuke cadeaus gehad voor tijdens het reizen, zoals een handige mini föhn en handige reisgids voor in Thailand.

Zo ben je al die tijd al aan het genieten van een reis die komen gaat.

Boeken maar!

Voor mijn reis naar Thailand overweeg ik om gebruik te maken van de reisorganisatie Van Verre. Wat mij aanspreekt aan Van Verre is dat deze reisorganisatie daadwerkelijk hart heeft voor rondreizen. Het is een bedrijf dat is ontstaan aan huis en is uitgegroeid tot een bekende aanbieder van individuele reizen.

Het voordeel van deze organisatie is dat zij je helemaal kunnen helpen bij het uiteenzetten van jouw rondreis. Ze hebben een divers aanbod aan voorbeeldreizen met daarin de hotels, transfers, excursies en alles wat er bij komt kijken. Je kunt verschillende onderdelen van de reis samenstellen en aanpassen tot een volledige rondreis Thailand gebaseerd op jouw wensen. Daarom is ook een vliegticket bij deze reizen niet inbegrepen, zodat je dit naar eigen invulling kunt doen.

Daarbij heeft Van Verre landdeskundigen die je kunnen helpen met informatie over het land en de beste bezienswaardigheden. Ook dit lijkt mij heel prettig! Hoewel ik de afgelopen tijd veel heb geleerd en heb zitten plannen, zij zullen bepaalde ervaringen hebben in het land die ik vast goed kan gebruiken. Het is een fijn idee dat je terecht kunt bij een organisatie, maar toch de vrijheid hebt in wat je precies wilt doen.

Read More

Related Articles

Verzeker jouw bezittingen tegen schade en ongelukken

Het is goed om waardevolle spullen te verzekeren. Daarom is het handig om te kiezen voor bepaalde verzekering die voor de nodige bescherming zullen...

Van MTO naar klanttevredenheidsonderzoek

Wat is mto? MTO is het jaarlijkse medewerkerstevredenheidsonderzoek. Dit jaarlijkse mto lijkt erg belangrijk. Immers, omdat de tijd waarin werknemers veertig jaar bij hetzelfde bedrijf...

Welke mogelijkheden heb je als je niet helemaal tevreden bent over je auto?

Het is voor een groot deel van de Nederlanders noodzakelijk om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je in Nederland veel...

Eenvoudig je sloopauto verkopen doe je via OSW.nl

Komt je auto niet meer door de keuring of heb je er een aanrijding mee gehad waardoor de auto total loss is? Dan heb...